17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Vladimir Putin: „Operaţiunea Forţelor Armate Ruse în Ucraina se dezvoltă cu succes, strict conform planurilor”

Publicat pe


  • Putin le-a instruit guvernanților să ofere sprijin direcționat rușilor care se află într-o situație dificilă de viață.
  • Președintele rus a anunțat că toate plățile regiunilor la împrumuturile bugetare vor fi amânate, vom indexa suplimentar subvențiile pentru a egaliza bugetele.
  • Putin a mai spus că încercarea Occidentului de a avea dominație globală „se apropie de sfârșit”.

Vladimir Putin face noi declarații despre operațiunea din Ucraina. „Tacticile Ministerului rus al Apărării din Ucraina s-au justificat pe deplin, totul se face pentru a evita pierderile în rândul populației civile. Patrushev i-a spus lui Sullivan despre necesitatea opririi sprijinului SUA pentru neonaziştii din Ucraina şi transferul de mercenari străini, a cerut refuzul de a furniza arme regimului de la Kiev”.

Președintele rus a vorbit după ce președintele Zelenski s-a adresat Congresului SUA. Putin nu a menționat discursul președintelui Zelenski în care și-a repetat apelurile pentru ca SUA să impună o zonă de excludere a zborului, dar a atacat Occidentul pentru că are „obiective geopolitice care nu includ o Rusie puternică și independentă”.

Acesta a adăugat că Occidentul încearcă să „anuleze” Rusia și că încercarea Occidentului de a avea dominație globală „se apropie de sfârșit”.

Putin a susținut în continuare că Ucraina a planificat o agresiune împotriva Rusiei, care va fi susținută de puterile occidentale. El a mai spus că puterile occidentale vor să creeze o „anti-Rusie” și nu le pasă de poporul ucrainean. Președintele rus a adăugat că Occidentul împinge Ucraina să „continue vărsarea de sânge” furnizându-i arme.

„Patrushev a abordat, de asemenea, subiectul activităților instalațiilor biologice militare controlate de SUA de pe teritoriul ucrainean. Dacă trupele ruse ar acționa doar în Donbass, acest lucru nu ar duce la eliminarea amenințării, o nouă linie de front s-ar afla acolo. Operaţiunea Forţelor Armate Ruse în Ucraina se dezvoltă cu succes, strict conform planurilor. Tactica Forțelor Armate RF în timpul desfășurării unei operațiuni militare speciale s-a justificat pe deplin”, a spus Vladimir Putin.

Președintele rus a spus că înainte de începerea operațiunii, Moscova i-a oferit Kievului să retragă trupele din Donbass, dar aceștia au refuzat. El a precizat că atacul Kievului asupra Donbassului și Crimeei a fost doar o chestiune de timp, Rusia a împiedicat acest lucru.

„Atacul Punctul U de la Kiev asupra Donețk din 14 martie a fost un act de terorism sângeros”, a spus Putin.

„Atacul Kievului asupra Donbassului și Crimeei a fost doar o chestiune de timp, Rusia a împiedicat acest lucru. Atacul Tochka-U de la Kiev asupra Doneţk din 14 martie a fost un act de terorism sângeros. Președintele Federației Ruse a comparat acțiunile autorităților de la Kiev cu încercările naziștilor de a permite cât mai multe victime înainte de înfrângere, a transmis președintele rus.

Acesta a adăugat că Federația Rusă nu a avut altă opțiune pentru a-și asigura securitatea, cu excepția unei operațiuni militare speciale în Ucraina și că Moscova nu va permite niciodată Ucrainei să servească drept trambulină pentru amenințările împotriva Rusiei.

Sursa: alephnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri