4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Voiculescu-CNN

Publicat pe


Asocierea Antenei 3 TV cu CNN este ca o glumă românească bună de întors pe toate fețele. S-a schimbat orientarea americanilor? S-a ambiționat Varanul să le demonstreze sorosiștilor și Monicăi Macovei și Cristinei Guseth et comp. că ajunge mai sus decît ele? Sau pur și simplu americanii au căutat un partener pe meleaguri dîmbovițene și au ales Antena 3 fără să ezite prea mult.

De o bună bucată de vreme Antena 3 TV cochetează cu CNN, ba cu corespondențe, ba cu invitați. N-a mai contat nici cariera bătrînului securist, nici jocurile partidului său, nici baletul politic. Probabil că războiul din Ucraina a accelerat lucurile. Au vrut americanii o colaborare în România pentru a încasa oarece și au făcut-o, lăsînd baltă și anticomunismul de serviciu, și Securitatea, și strâmbatul din nas în fața foștilor comuniști.

Colaborarea Antenei3 cu CNN este o lovitură de marketing pe care tot grupul Intact a încercat să o transforme într-un eveniment de proporții. În mare parte, a reușit, mai ales că mulți dintre compatrioții noștri nu prea au habar ce mai reprezintă CNN.L-au adus la București pe președintele CNN și pe Richard Quest, pe post de sfinte moaște, el nefiind în ultima vreme decît un soi de agent turistic pentru țările care contractează materiale publicitare pe post. Jurnalistic vorbind, CNN-ul este departe de ce-a fost cu ani în urmă, după cum și Antena 3 este cam la aceeași distanță de performanțele sale jurnalistice din perioada anti-Băsescu.

Asocierea a fost marcată cu un moment solemn în Palatul Regal (obsesie proletară!) unde s-au semnat protocoale și s-a marcat momentul. Deocamdată nou este doar pachetul grafic și cromatic, unul dintre cele mai frumoase din cîte au apărut pe micile noastre ecrane. Prima noutate editorială sesizabilă poate fi socotită înmulțirea emisiunilor cu trei prezentatori și cu un al patrulea de pe teren care transmite informația.

Altceva, deocamdată, nu. Tot accidente, tot declarații politice și tot aceiași politicieni de la PSD rulați pentru declarații epocale de care nu se alege nimic. Si tot știri cre desprePutin. Probabil că în formula Antena 3 cu CNN ”Exclusive news channel partner” vom asista la aceeași independență jurnalistică pe care o arată și CNN în SUA și în restul lumii. Ca atare, PP-USL va apare acum și la surogatul dîmbovițean al postului american și viața va merge mai departe,spre deruta totală a Monicăi Macovei,HR Patapievici,Dan Tăpălagă and co.

The post Voiculescu-CNN appeared first on Cotidianul RO.Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri