4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Volkswagen va accelera tranziţia spre vehiculele electrice

Publicat peOliver Blume, noul director general al grupului german, a transmis că Volkswagen AG va accelera tranziţia spre vehiculele electrice, însă trebuie să găsească „ritmul” adecvat pentru a face trecerea, potrivit Reuters.

Volkswagen accelerează trecerea spre vehiculele electrice

Oliver Blume a anunțat la o reuniune a principalilor directori globali, care are loc în Lisabona, că a dezvoltat un plan în zece puncte ce vizează concentrarea pe soliditate financiară, sustenabilitate, piaţa de capital şi dezvoltarea în China şi America de Nord.

„Sunt fan mobilităţii electrice şi vom rămâne pe această cale. Vom menţine actualul ritm şi, unde este posibil, îl vom accelera”, a declarat acesta

De asemenea, Volkswagen își propune până în 2025 să depăşească Tesla, devenind cel mai mare producător mondial de vehicule electrice, iar până în 2030 jumătate din vânzările sale globale ar urma să fie maşini electrice alimentate cu baterii.

Strategia companiei prevede construcţia a şase fabrici de celule de baterii pentru vehiculele electrice în Europa până la finele acestui deceniu, o investiţie de peste 20 miliarde de euro.

Noul director general al grupului german este un adept al combustibililor sintetici, iar analiştii se întreabă dacă numirea sa la conducerea Volkswagen AG nu va încetini extinderea producţiei de vehicule electrice, promovată puternic de fostul şef Herbert Diess.

El a mai transmis că volkswagen trebuie să găsească ritmul adecvat pentru o transformare stabilă, definind şi urmând o strategie clară.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri