25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Volodimir Zelenski a cerut Spaniei să susțină noi sancțiuni împotriva Rusiei

Publicat pe


Volodimir Zelenskii a cerut Spaniei să susțină noi sancțiuni împotriva Rusiei.  Președintele ucrainean  a subliniat că Rusia „nu caută în mod serios pacea” și nu se știe cât va dura războiul.

Zelenski cere înăsprirea sancțiunilor

Liderul Kievului a subliniat că războiul din Ucraina continuă, iar Rusia „nu caută în serios pacea”.

„Și și mai rău, încă nu știm cât va mai continua acest război până când lumea va face în sfârșit tot ceea ce este necesar pentru pace. Sunt necesare sancțiuni cu adevărat puternice.

Cum li se permite băncilor rusești să genereze venituri în Ucraina atunci când armata rusă torturează până la moarte civili obișnuiți?

Cum pot companiile europene să facă comerț într-un stat care ne distruge în mod deliberat poporul?”, a declarat Volodimir Zelenski.

Președintele a menționat că știe că multe companii spaniole au încetat deja să mai finanțeze mașina militară rusă din cauza impozitelor.

„Dar, în același timp, vreau să fac apel la unele companii precum Maxam, Porselanosa, Sercobe și alte companii – cred că le cunoașteți mai bine decât mine – vă rog să nu mai faceți afaceri cu Rusia”, a îndemnat Zelenski.

Crime de război, comise de trupele rusești

Liderul Kievului a subliniat faptul că ceea ce au trăit orașele ucrainene Bucea, Borodianka și altele au fost crime de război.

„Crime împotriva umanității. Fără termen de prescripție. Aceasta este o bază absolut clară pentru ca armata și comandanții ruși să fie condamnați de către o instanță internațională.

În aceste condiții, cum pot țările lumii să cumpere liber petrol rusesc și să permită navelor rusești să intre porturi?”, a susținut președintele Ucrainei.

Putin amenință ordinea mondială

Volodimir Zelenskii a remarcat că, la momentul de față, nu se decide doar soarta lui pe teritoriul Ucrainei, ci și soarta întregului „proiect european” și a valorilor sale.

„Sunt recunoscător Spaniei pentru că susține soluții europene comune pentru pace. Dar noi toți din Europa, că toți din lume trebuie să facem și mai mult pentru ca Rusia să înceapă să caute pacea.

Pentru ca Rusia să înceapă să respecte dreptul internațional. Pentru ce este necesar acest lucru? Toată lumea din Europa ar trebui să înceteze să se mai teamă, să nu mai fie slabă.

Ar trebui să devină puternică și să pună valorile și democrația mai sus decât amenințările pe care le răspândește Rusia”, a conchis președintele ucrainean.

Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri