13.8 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022

Volodimir Zelenski, aplaudat în picioare şi în parlamentul Marii Britanii după ce a citat din Shakespeare: „A fi sau a nu fi? Răspunsul este a fi!”

Publicat pePreședintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut, marți seară, prin apel video, un discurs în parlamentul Marii Britanii în care a vorbit de situația din ucraina în urma invaziei Rusiei.

„Nu dorim să pierdem ce e al nostru, țara noastră. Așa cum nici dumneavoastră nu ați vrut să o pierdeți în fața nazisștilor. Încă din prima zi, de la 4 dimineața, oamenii s-au trecit, iar de atunci nu am mai dormit. De atunci am luptat.
Noi am continuat să luptăm și am simțit forța noastră. oamenii au promis că se vor opune rușilor până la final. Am putut să vedem cine sunt oamenii și cine sunt bestiile. S-a tras încontinuu împotriva noastră, împotriva spitalelor, dar nici asta nu ne-a înfrânt. În ziua a șasea, rușii au trimis rachete asupra monumentului Holocaustului. După aceea, rușii au continuat să tragă, chiar și în biserici. În ziua a opta au tras în centrala nucleară și toată lumea a înțelea că este o luptă împotriva tuturor.

Biden, anunţul care îl clatină pe Putin: interzice importul de petrol, gaze şi cărbune din Rusia
În ziua a noua, am simțit că alianțele nu funcționează așa cum ar trebui și nu se poate institui zonă de siguranță aeriană. În a 11 zi, copii și orașele erau atinse de rachetele. Ucrainenii au devenit eroi. În a 12 zi, armata rusă a pierdut 10.000 de oameni, inclusiv un general. În a 13 zi, la Mariupol, un copil a fost ucis. Nu permit ca alimentele și apa să ajungă la oameni. Cred că toată lumea înțelege că oamenii nu mai au apă. mai mult de 50 de copii au fost uciși, i-au răpit de lângă noi.

Ucrainenii nu și-au dorit să devină mari, dar au devenit mari. Noi suntem țara care salvează oameni în ciuda faptului că luptăm cu una dintre cele mai mari armate din lume.

România ignoră avertismentele Rusiei. Încă cinci elicoptere ucrainene ajung la Braşov pentru lucrări de mentenanţă
Întrebarea pentru noi acum acum este de a fi sau a nu fi. Este din Shakespeare. Și vă spun răspunsul este a fi. Vom lupta pentru țara noastră indiferent de costuri.  Doresc să adaug că vom lupta pe malurile diferitelor râuri și că avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, a țărilor civilizate. Sunt recunoscător ție, Boris, și aisgură-te că faci ceea ce trebuie”, a spus Volodimir Zelenski.

 

 

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri