13.8 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022

Volodimir Zelenski, decorat cu Medalia Ronald Reagan pentru libertate

Publicat peVolodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a fost decorat cu Medalia Ronald Reagan pentru libertate. Aceasta distincție este acordată pentru „spiritul nestăpânit al milioanelor de ucraineni”, relatează unian.

Medalia a fost înmânată de Frederick Ryan, șeful Fundației Prezidențiale Ronald Reagan. Distincția fiind primită de Oksana Markarova, ambasadorul Ucrainei în SUA.Acest lucru a fost raportat în serviciul de presă al șefului statului.

Oficialul  a precizat că „premiul recunoaște conducerea lui Volodimyr Zelenski și spiritul neclintit al milioanelor de ucraineni care își susțin dreptul de a-și alege propriul viitor și inspiră întreaga lume civilizată să lupte pentru valorile libertății și democrației pentru care președintele Reagan și-a dedicat viața”, notează tv8.

Potrivit sursei citate, doar zece persoane au devenit laureații Medaliei, printre care se numără Lech Walesa, Mihail Gorbaciov, Colin Pavel și Margaret Thatcher.

Fundația Președintelui Ronald Reagan este privată și înființată în timpul vieții celui de-al 40-lea președinte al Statelor Unite. Misiunea sa este de a lucra pentru a susține valorile și principiile susținute de președintele Reagan, cum ar fi „păstrarea libertăților individuale, oferirea de oportunități economice pentru populație și promovarea democrației și cunoașterii Statelor Unite în întreaga lume”.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri