14.3 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Volodimir Zelenski dezvăluie ținta atacurilor cu rachete hipersonice Kinjal efectuate sâmbătă de ruși asupra Ucrainei

Publicat peAtacul cu rachete efectuat de ruși sâmbătă, 5 august, a lovit o facilitate a grupului aeronautic ucrainean Motor Sich, una dintre cele câteva companii al căror control a fost preluat de guvernul de la Kiev după invazia declanșată de Moscova, a declarat președintele Volodimir Zelenski, în discursul său video adresat națiunii, relatează AFP, potrivit The Barron’s.

„Astăzi a avut loc un alt atac cu rachete rusești împotriva țării noastre. Rachete Kinjal, Kalibr. Au lovit (o facilitate) Motor Sich”, aflată în apropiere de Hmelnițki, în vestul Ucrainei, la aproximativ 300 de kilometri sud-vest de Kiev, a afirmat Zelenski.

Motor Sich, care produce motoare pentru avioane și elicoptere și alte componente, s-a numărat printre firmele „strategice” preluate de Ministerul ucrainean al Apărării în noiembrie anul trecut.

Zelenski a precizat, în discursul său, că atacul a fost efectuat inclusiv cu rachete hipersonice rusești Kinjal („Pumnal”), care sunt concepute pentru a eluda sistemele de apărare antiaeriană, deși a adăugat că „unele dintre rachete au fost doborâte”.

Regiunea Hmelnițki, aflată la sute de kilometri de liniile de front ale luptelor din estul Ucrainei, a fost vizată în mod regulat de bombardamentele rusești. În regiune se află o importantă bază aeriană ucraineană.

Cartierul general al Motor Sich se află în regiunea Zaporojie, parțial controlată de Rusia, în sud-estul Ucrainei. Guvernatorul ucrainean al acesteia a declarat anterior în cursul zilei de sâmbătă că un atac al rușilor a provocat un incendiu la un sit din afara orașului Zaporojie.

Nu a fost imediat clar dacă bombardamentele rusești au lovit chiar sediul Motor Sich.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din UcrainaSursa: www.libertatea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri