5.5 C
București
marți, 6 decembrie 2022

Volodimir Zelenski după ce Ucraina a primit statutul de candidat: „Viitorul Ucrainei este în UE”

Publicat pePreşedintele Volodimir Zelenski a salutat decizia liderilor Uniunii Europene de a acorda Ucrainei statutul de candidat.

„Salut sincer decizia liderilor UE de a acorda Ucrainei statutul de candidat. Acesta este un moment unic și istoric în relațiile dintre Ucraina și UE”, a spus șeful statului.

El a mulțumit președintelui Consiliului European, Charles Michel, președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și liderilor UE pentru sprijinul acordat.

„Una dintre cele mai importante decizii pentru Ucraina pentru toți cei 30 de ani de independență a statului nostru. Cu toate acestea, obiectivele nu sunt doar pentru Ucraina. Aceasta este cea mai mare șansă pentru așezarea Europei, pe care o puteți construi singuri deodată, voi înșivă în ceasul nostru și voi înșivă în astfel de minți, dacă războiul rus va încerca construirea noastră pentru a salva libertatea și unitatea.

Un astfel de summit al tuturor liderilor Europei. La fel ca eroii noștri – pielea și pielea, care în mâinile mele protejează independența Ucrainei și libertatea Europei.

Dyakuyu! Pentru cei care lucrează la o posibilă nouă istorie a Europei – mai puternică, mai liberă.

Glorie Ucrainei! ”, a semnat președintele o postare de pe Instagram.

„Viitorul Ucrainei este în UE”, a subliniat Zelensky.

Președintele a înregistrat și un scurt mesaj video către ucraineni.

Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri