10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Volodimir Zelenski, după vizita la Kiev a premierilor Poloniei, Cehiei și Sloveniei: Avem cu adevărat încredere în acești lideri. Invit toți prietenii Ucrainei să viziteze Kievul

Publicat pePreședintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, după discuțiile cu premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei, că Ucraina „are cu adevărat încredere” în partenerii săi și este „100% sigur” că se va ajunge la un rezultat pozitiv în urma întâlnirii de marți. El a precizat că invită „toți prietenii Ucrainei” să viziteze Kievul, în condițiile în care cei trei șefi de guverne sunt primii lideri străini care au vizitat țara de la izbucnirea războiului.

Zelenski a mulțumit premierului polonez Mateusz Morawiecki, premierului sloven Janez Janša și prim-ministrului ceh Petr Fiala pentru „sprijinul minunat” acordat Ucrainei, când „atâția alți ambasadori au părăsit Ucraina din cauza invaziei ruse”, potrivit CNN.

„Cel mai important este că avem cu adevărat încredere în acești lideri. Când vorbim despre garanțiile de securitate, despre viitorul nostru în Uniunea Europeană sau când vorbim despre politica de sancțiuni, suntem 100% siguri că orice discutăm, despre orice vorbim, acest lucru va ajunge la un rezultat pozitiv pentru țara noastră”, a spus președintele ucrainean.

El a continuat spunând „cu prieteni ca aceștia Ucraina poate câștiga”.

„Invit toți prietenii Ucrainei să viziteze Kievul. La noi poate fi periculos, pentru că spațiul aerian încă nu este închis rachetelor și avioanelor rusești. Decizia de a ne întări arsenalul în aer nu a fost încă aprobată. Nu am primit niciun avion. Dar atenția tuturor oamenilor din lume este acum concentrată asupra capitalei noastre, asupra ucrainenilor. Deci toți cei care sunt alături de noi vor fi apreciați. Nu doar alături de noi, ci și de alte popoare”, a precizat Zelenski.

Cei trei lideri europeni – care au spus că reprezintă Consiliul European la reuniunea de la Kiev – s-au deplasat în capitala Ucrainei cu trenul.

Cei trei sunt primii lideri străini care au vizitat capitala de la invadarea Rusiei luna trecută.

O misiune internațională de menținere a păcii ar trebui trimisă să opereze în Ucraina, a declarat marți liderul partidului de guvernământ al Poloniei, Jaroslaw Kaczynski, în timpul unei conferințe de presă la Kiev, alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri