11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Volodimir Zelenski: Echipele de negociere ale Ucrainei și Rusiei au trecut de schimbul de ultimatumuri și au început să discute lucruri concrete

Publicat pePreședintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă, că echipele de negociere ucrainene și rusești au început să abordeze subiecte concrete, trecând de etapa ultimatumurilor, informează Reuters, citată de The Guardian.

Pe de altă parte, liderul de la Kiev a precizat că orice negocieri cu Rusia vor trebui să înceapă cu o încetare a focului. Asta în contextul în care rușii oricum au promis că opresc atacurile pentru a permite evacuarea ucrainenilor din mai multe orașe, dar apoi chiar au atacat coridoarele umanitare.

Totodată, Zelenski a acuzat Occidentul că nu se implică suficient în negocierile de pace. El a mai spus că din partea NATO vede chiar o lipsă de curaj, căci nu vede un consens pentru primirea țării sale în alianță.

Președintele Ucrainei a vorbit, de asemenea, despre dezastrul produs de trupele ruse în țara sa, puncând că unele orașe mici au încetat pur și simplu să existe din cauza bombardamentelor.

Zelenski: Invadatorii ruși acționează că organizația teroristă ISIS

Într-o recentă declarație video, Volodimir Zelenski s-a referit în termeni duri la capturarea și răpirea de către militarii ruși a primarului din Melitopol.

„Aici e Ucraina. Suntem în Europa, într-o lume democratică, deci capturarea primarului nu e doar o crimă împotriva unei persoane, împotriva unei comunități sau împotriva Ucrainei, ci e o crimă împotriva democrației însăși”, a spus Zelenski.

El a acuzat apoi armata rusă că acționeză precum gruparea teroristă Stat Islamic: „Toți oamenii din țările democratice vor afla adevărul despre răpirea primarului.

Acțiunile invadatorilor ruși vor fi puse pe același palier cu acțiunile teroriștilor ISIS”.

Zelenski vorbește despre „cea mai mare lovitură pentru armata Rusiei din ultimele decenii”

Pe de altă parte, președintele Ucrainei a vorbit și despre îndârjirea și eficiența militarilor ucraineni care-și apără țara.

31 de grupuri de batalioane tactice ruseşti şi-au pierdut capacitatea şi mai mult de 360 de tancuri ruseşti au fost avariate, a anunțat el. De asemenea, multe trupe ruseşti s-au predat şi continună să se predea, dar Rusia recurtează luptători, rezervişti, recruţi şi mercenari pentru a suplini.

Forţele ucrainene dau „cea mai mare lovitură pentru armata Rusiei din ultimele decenii”, a mai declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri