6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Volodimir Zelenski, la summitul G7 din Japonia: „Atragem cât mai multe ţări şi cât mai mulţi lideri posibil pentru Ucraina”

Publicat peZelenski a transmis, sâmbătă, un mesaj video pe Social Media, în contextul prezenței sale la summitul G7 din Japonia. Liderul Ucrainei a spus că a avut discuții productive cu premierul Indiei, Narendra Modi, cu premierul britanic Rishi Sunak, cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz.

„Formula de pace. Atragem cât mai multe ţări şi cât mai mulţi lideri posibil de dragul Ucrainei. Apărare. Programe de sprijin pe termen lung pentru Ucraina. Finanţe şi economie. Prima zi la Hiroshima este foarte puternică. A doua zi va fi şi mai puternică”, a notat Zelenski pe Twitter.

Știre inițială

Președintele Ucrainei a ajuns în Hiroshima, Japonia, pentru a purta discuții cu liderii celor mai bogate democrații din lume și pentru a obține sprijin în contextul războiului declanșat de Rusia în țara sa.

Premierul Fumio Kishida, care reprezintă Hiroshima în camera inferioară a parlamentului japonez, a declarat că a ales orașul pentru summit cu scopul de a concentra atenția reuniunii asupra controlului armelor.

Volodimir Zelenski a scris pe Twitter despre „întâlniri importante cu partenerii și prietenii Ucrainei” după sosirea sa în Japonia.

„Securitate și cooperare sporită pentru victoria noastră. Pacea va deveni mai aproape astăzi”, a scris Zelenski.

Se așteaptă deja ca liderii G7 să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei și o colaborare mai strânsă pentru a contracara China. În timpul summitului, se așteaptă ca aceștia să anunțe înăsprirea sancțiunilor împotriva Moscovei și să dezbată strategia privind războiul care durează de mai bine de un an și care nu dă semne de atenuare.

Volodimir Zelenski se întâlnește cu Joe Biden

Volodimir Zelenski se va întâlni cu președintele american Joe Biden după cum a declarat vineri şeful său de cabinet, Andrii Iermak.

Cei doi președinți urmează să discute în special despre coaliţia internaţională care s-a angajat să antreneze piloţi ucraineni pe avioane de luptă, inclusiv F-16.

Vineri, Joe Biden le-a transmis vineri liderilor din G-7 că va da undă verde livrării de către occidentali de avioane de luptă Ucrainei, inclusiv F-16 americane.

„Pe perioada antrenamentului, lunile următoare, coaliţia noastră de state participante la acest efort va decide când să furnizeze avioanele, câte şi cine”, a menţionat responsabilul.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat vineri decizia „istorică” a preşedintelui american Joe Biden care s-a declarat pregătit să furnizeze…Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri