31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Volodimir Zelenski, se adresează Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite: ”Nu există o singură crimă pe care rușii să n-o fi săvârșit în Bucha”

Publicat pePreședintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a deschis declarația în fața Consiliului de Securitate al ONU abordând lucrurile la care a fost martor în Bucha, spunând despre rușii care au atacat suburbia Kievului, că „nu există nicio crimă pe care nu au comis-o acolo”.

„Armata rusă a vânat și a ucis intenționat pe oricine care ne-a servit țara. Au împușcat și au ucis femei în afara caselor lor, când tocmai încercau să sune pe cineva care este în viață.

Au ucis familii întregi, adulți și copii, și au încercat să ardă cadavrele. Mă adresez dumneavoastră în numele oamenilor care onorează memoria celor decedați în fiecare zi și memoria civililor care au murit, care au fost împușcați după ce au fost torturați. Unii dintre ei au fost împușcați pe străzi.”

El a spus că rușii au ucis civili în Bucha „doar pentru propria plăcere”.

„Le-au tăiat membrele, le-au tăiat gâturile, femeile au fost violate și au ucise în fața copiilor lor. Li s-a smuls limba doar pentru că agresorul nu a auzit ce voiau să audă de la ei”, a adăugat Zelenski.

El a spus că aceste acțiuni nu sunt diferite de cele ale „altor teroriști”.

Volodimir Zelenski, a declarat Consiliului de Securitate al ONU că se așteaptă că rușii „să învinovățească pe toată lumea doar pentru a-și justifica propriile acțiuni” în Ucraina.

„Vor spune că există versiuni diferite, că este imposibil să stabilim care dintre acele versiuni este adevărată”, a spus el.

 „Vor spune chiar că trupurile au fost plasate acolo, și că imaginile sunt false, dar acum suntem în 2022.

Avem dovezi concludente, există imagini din satelit” care arată ce s-a întâmplat cu adevărat în timpul atacurilor de la Bucha.

În cursul zilei de astăzi, el a vorbit despre nevoia de „jucători serioși, gata să meargă până la capăt” atunci când vine vorba de garanții de securitate.

„Avem nevoie de jucători serioși care sunt gata să meargă până la capăt. Avem nevoie de un cerc de țări care să ne furnizeze orice arme în 24 de ore”, a spus Zelenski.

De asemenea, a pus la îndoială posibilitatea de a se întâlni cu președintele rus Vladimir Putin, după ce acesta a acuzat Rusia de genocid.

Zelenski a efectuat luni o vizită în suburbia Kievului, Bucha, zonă în care au apărut imagini șocante cu cadavrele civile împrăștiate pe străzi în weekend.

În timpul vizitei, el a spus că este „foarte greu să negociezi” cu Rusia „când vezi ce au făcut aici”.

Se așteaptă ca Volodimir Zelenski să ceară țărilor să lovească Moscova cu sancțiuni mai dure, în urma vizitei sale de ieri la Bucha.

Se așteaptă, de asemenea, că țările occidentale, inclusiv SUA, Marea Britanie și Franța, să dea vina pe Moscova pentru comiterea crimelor de război.

Dar Rusia neagă că a vizat civili din Bucha și din alte părți din nordul Ucrainei și a promis că va prezenta ONU dovezi că forțele sale nu au fost implicate.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri