15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Von der Leyen vrea mai multe materii prime şi tehnologii autohtone

Publicat pe„Vrem să extragem mai multe minereuri şi minerale aici, în Uniunea Europeană. Vrem să ne creştem capacităţile de prelucrare până la cel puţin 40% din consumul anual”, a anunţat von der Leyen, subliniind importanţa reciclării, notează dpa.

Materii prime esenţiale sunt necesare în telefoane, vehicule electrice, cipuri, baterii, panouri solare şi turbine eoliene, a precizat ea, adresându-se Parlamentului European din Strasbourg.

UE primeşte 98% din livrările de pământuri rare şi 93% din cele de magneziu din China, a precizat von der Leyen.

„Dacă vrem să fim independenţi, trebuie să ne consolidăm şi să ne diversificăm urgent lanţurile de aprovizionare cu parteneri cu aceeaşi mentalitate”, a spus ea.

Comisia urmează să prezinte joi o serie de proiecte de lege pentru a îmbunătăţi competitivitatea blocului în sectoarele tehnologiilor curate şi cercetării.

De asemenea, comisia îşi propune ca UE să producă cel puţin 40% din tehnologiile curate necesare în bloc, să faciliteze eliberarea de permise şi să creeze scheme de ajutor de stat mai simple, a mai spus ea.

Von der Leyen a mai spus că ţările UE ar trebui să crească cheltuielile pentru cercetare şi a promis eforturi pentru a reduce birocraţia pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi costurile de punere în aplicare a legislaţiei UE.

Comisia Europeană încearcă să stimuleze competitivitatea blocului în ceea ce priveşte tehnologiile net zero, după ce SUA şi China au anunţat subvenţii majore pentru acest sector.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

Sursa: www.mediafax.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri