1.9 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

„Vreau să trăiesc, nu doar să supraviețuiesc”: Locuitorii fug din Bahmut, orașul devastat de război din estul Ucrainei

Publicat peÎn timp ce forțele rusești fac presiuni pentru a captura orașul Bahmut din estul Ucrainei, locuitorii orașului se confruntă cu bombardamente aproape zilnic.

Zeci de mii de locuitori din Bahmut au părăsit deja orașul

Forțați să se refugieze în subsoluri și să doarmă în frigul năprasnic, mulți iau decizia dificilă de a pleca. Angelina și Maxim, un tânăr cuplu ucrainean al cărui apartament a fost aruncat în aer la începutul acestei săptămâni au vorbit cu reporterii France24.

„Am fost asurzită de explozie. Am fost lovită în partea dreaptă de unda de șoc și șchiopătam”, povestește Angelina, referindu-se la explozia care i-a distrus locuința în urmă cu câteva zile.

Clădirea s-a prăbușit după ce a fost lovită de o rachetă rusească. Majoritatea locuitorilor, blocați în subsolul în care se adăpostiseră, au murit.

La fel ca mulți locuitori din Bakhmut, Angelina și prietenul ei, Maxim, au decis să își părăsească orașul. Cu ajutorul unui autobuz de evacuare gestionat de voluntari, cuplul se va îndrepta spre Dnipro, la 260 de kilometri vest de Bakhmut, pentru a începe o nouă viață.

„Vreau să trăiesc, nu doar să supraviețuiesc”, a declarat Angelina.
Din cei peste 70.000 de oameni care locuiau în Bahmut înainte de război, au mai rămas doar între 2.000 și 5.000.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri