2.4 C
București
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Vrei să pui capăt crizei energetice din Europa ce a fost cauzată de Rusia? Iată care sunt paşii pentru a te înrola în Legiunea străină ucraineană

Publicat peDin cauza crizei energetice, europenii ar putea recurge la măsuri disperate la iarnă.

Prima ar fi stabilirea temporară într-o altă ţară din spaţiul mediteranean şi nord-african care să aibă temperaturi ridicate pe durata iernii. 

Unii ar putea apela la metode  ingenioase şi energii alternative

Din cauza războiului, 19 ţări din UE îşi accelerează tranziţia către energia regenerabilă

Alţii ar putea recurge la metode imorale

Însă criza energetică ar putea fi rezolvată numai dacă Europa s-ar concentra pe sursa care a agravat-o după pandemia de coronavirus – agresiunea regimului putinist din Federaţia Rusă. 

Mulţi europeni, disperaţi de facturile mari la energie şi de scumpirile la alimentele de bază, cauzate de altfel de Vladimir Putin prin tăierea alimentării cu gaz şi paralizarea comerţului cu cereale din Marea Neagră, ar putea recurge la o măsură şi mai extremă, dar mai eficientă pentru rezolvarea rapidă a crizei energetice – să devină luptători voluntari în Ucraina şi să lupte împotriva agresorului rus!

Legiunea străină din Ucraina

„La 24 februarie 2022, Rusia a lansat un atac militar asupra Ucrainei. În primele zile ale ostilităţilor, armata rusă a condus atacuri asupra populaţiei civile şi a infrastructurii. Civili mor în fiecare zi din cauza actelor de agresiune ale Rusiei împotriva Ucrainei.

Ucrainenii şi-au demonstrat deja curajul şi puterea în apărarea patriei, a Europei şi a valorilor noastre comune. Aceasta nu este doar o invazie a Ucrainei de către Rusia, ci un început de război împotriva întregii Europe.

Preşedintele Zelensky a creat Legiunea Internaţională a Ucrainei, formată din cetăţeni străini care doresc să se alăture rezistenţei împotriva ocupanţilor ruşi şi să lupte pentru securitatea globală.

Alătură-te Legiunii şi ajută-ne să apărăm Ucraina, Europa şi întreaga lume!”, scrie în apelul lansat de site-ul fightforua.

 

Care sunt cerinţele pentru a îndeplini voluntariatul?

„Dacă nu aveţi cetăţenie ucraineană, dar sunteţi alături de Ucraina împotriva invaziei ruse, dacă doriţi să participaţi la lupta pentru libertatea şi democraţia europeană şi dacă aveţi experienţă în luptă, acum este timpul să acţionaţi!”

Atenţie – dacă alegeţi să luptaţi voluntar în Ucraina, o faceţi pe cont propriu. Nici guvernul României, nici vreun alt guvern sau instituţie din spaţiul Uniunii Europene şi al Tratatului Nord Atlantic, nu va răspunde de siguranţa voastră. Nu veţi primi decoraţii şi nici compensaţii. Oficial, statele membre NATO nu se află într-un război declarat cu Federaţia Rusă, chiar dacă aprovizionează Ucraina cu armament. Nu este recomandat  să luptaţi împotriva ruşilor purtând asupra voastră drapelul României, nici al vreunui alt stat, nici cu drapelul UE sau al NATO, ci doar sub drapelul Ucrainei. 

CONTACTE ÎN ŢARA DVS

Bulevardul Aviatorilor 24, Sector 1, 011862, Bucureşti
(00 4021)230 36 60
(00 4021)230 36 60
(00 4021)230 36 61
Ukr.Ambasada.România
UKRinROU
https://romania.mfa.gov.ua
e[email protected]

 

Şapte paşi pentru a deveni militar voluntar în Ucraina conform site-ului Fight for Ukraine

1. Aplicaţi la Ambasada Ucrainei din ţara dumneavoastră cu intenţia de a vă alătura Legiunii Internaţionale de Apărare a Ucrainei (adresaţi-vă unui ataşat al apărării sau consulului. Consultaţi site-ul Ambasadei pentru informaţii suplimentare).

2. Precizaţi ce documente şi îmbrăcăminte (echipament) aveţi nevoie sau vi se recomandă să aveţi.

Documente :

· document intern;
· paşaport de călătorie în străinătate;
· documente care confirmă evidenţa serviciului militar şi participarea la luptă;
· alte documente solicitate de ataşatul apărării sau de consul.

3. Sosirea la Ambasadă cu documentele pentru un interviu cu Ataşatul Apărării şi aranjamentele de viză cu Consulul.

Interviu cu ataşatul apărării şi acorduri de viză cu consulul.

4. Trimiteţi o cerere de înscriere pentru serviciul militar pe bază de contract voluntar în Forţele Armate ale Ucrainei (cu asistenţă din partea ataşatului de apărare).

5. Obţineţi instrucţiuni despre cum să călătoriţi în Ucraina, documentele şi echipamentele necesare.

Se recomandă, dacă este disponibil, să vă aduceţi trusa militară, cum ar fi :

· îmbrăcăminte sau elementele acesteia
· echipament
· cască
· armuri antiglonţ

6. Călătoreşte în Ucraina. Reprezentanţii ambasadelor ucrainene, consulatelor (în străinătate) şi ai apărării teritoriale din Ucraina vor oferi asistenţă pe parcurs. Vă vom oferi contacte la Ambasada Ucrainei din ţara dumneavoastră.

7. La sosirea la punctul de colectare din Ucraina, alăturaţi-vă Legiunii Internaţionale de Apărare a Ucrainei (semnaţi contractul) şi angajaţi ocupanţii ruşi împreună cu luptători din întreaga lume şi soldaţi ucraineni.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

Sursa: www.mediafax.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri