4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Vremea azi, 21 mai. Crește instabilitatea atmosferică. Sunt anunțate rafale de vânt

Publicat pe


Ziua de duminică ne aduce vreme caldă, însă crește instabilitatea.

Vântul prinde putere, iar după-amiaza și seara apar averse destul de consistente, mai ales în zona montana și în Transilvania.

Maximele pornesc de la 20-21 de grade în depresiuni și ajung la 28 de grade pe partea sud-estică.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde urmează o zi destul de frumoasă, cu soare, dar și câțiva stropi de ploaie, pe spații mici. Vântul suflă cu viteze de 40-50 de km/h, iar maximele ating 27 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme schimbătoare și temperaturi ridicate pentru data din calendar. Vântul agită atmosfera, apar și niște averse, iar după prânz se vor înregistra 28 de grade.

Citește și


ploaie

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vor fi perioade însorite, dar pe parcursul zilei o să vină și câteva ploi de vară. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri și se vor atinge 26 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș instabilitatea crește treptat în unele zone. Apar averse, posibil însoțite de fenomene electrice și de căderi de grindină. Avem și perioade cu soare, iar maximele ajung la 27 de grade.

În ținuturile vestice ploile apar îndeosebi în a doua parte a zilei. Vor fi și tunete și fulgere și s-ar putea să cadă grindina. Temperaturile se mențin ridicate și ajung tot la 27 de grade.

În Transilvania avem vreme cam instabilă. Norii se înmulțesc treptat și vin averse – pe alocuri torențiale, însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină. Vântul se întețește în timpul ploilor. Maximele, la fel ca ieri, se opresc la 24 de grade.

O să plouă și în Oltenia – mai ales după-amiază și seara. Pe spații mici se pot strânge cantități mari de apă și e posibil să cadă grindina. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperaturile urcă până la 27 de grade.

În ținuturile sudice avem atmosferă însorită, dar din când în când se înnorează și o să plouă. Vântul agită atmosfera cu viteze de până la 50 de km/h, iar la amiază se vor înregistra tot 27 de grade.

Vremea în București

În București vremea se menține caldă, însă vântul devine ceva mai insistent. După prânz norii se înmulțesc și cresc șansele de averse, iar maxima ajunge la 27 de grade. Peste noapte temperatura coboară până la 14 grade.

Vremea la munte

La munte prindem atmosferă schimbătoare. După-amiaza și seara apar norii și o să ploua destul de abundent – în unele zone. E posibil să cadă și grindina, iar vântul rămâne activ. Temperaturile din stațiuni rămân la valori similare cu cele de ieri.Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri