5.7 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Vremea azi, 25 septembrie. Temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării

Publicat pe


 

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim soare, vreme bună și un vânt mai insistent pe litoral. Temperaturile cresc cu 4-5 grade față de sâmbătă și se opresc pe la 25 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei atmosfera va fi insorită. Norii apar doar trecător, se încălzește și la amiază vor fi în jur de 24 de grade Celsius.

Soare și vreme bună se anunță și în nordul Moldovei și în Bucovina. Temperaturile cresc, iar după prânz se vor înregistra 19 grade la Suceava și 22 de grade în Bacău.

Citește și


Vremea 28 mai 2022, prognoza meteo Romania

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș se mai adună norii și s-ar putea să plouă puțin spre seară. Vor fi și perioade cu soare și se mai încălzește ușor. La noapte o să plouă în aversă și se vor strânge cantități mari de apă în zona Maramureșului.

În vestul țării găsim vreme schimbătoare și câteva ploi slabe în munții Apuseni. Vântul devine mai insistent în sudul Banatului, iar temperaturile cresc ușor.

În Transilvania se anunță vreme bună, norii apar doar trecător și vântul suflă mai tare în zonele de munte. Temperaturile cresc cu 4-5 grade față de ziua trecută.

În Oltenia ne așteaptă o zi frumoasă și se mai încălzește puțin față de ieri. Norii apar destul de rar și amiaza ne aduce maxime de până la 22 de grade.

În regiunile sudice găsim soare și atmosferă plăcută, iar după prânz se vor atinge 26 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În Capitală se încălzește și maxima va ajunge pe la 25 de grade, o valoare apropiată de normalul acestei perioade. Atmosfera va fi însorită și vântul va sufla slab.

Luni se mai încălzește puțin și vom avea o zi caldă cu soare, vânt slab și 29 de grade după prânz.

Marți o să plouă din a doua parte a zilei și se pot semnala și fenomene electrice. Va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit la această dată și maxima va ajunge pe la 28 de grade.

Miercuri vremea va fi schimbătoare, mai vin averse slabe, iar spre seară norii se împrăștie treptat. Vântul va avea unele porniri pe parcursul zilei, iar la amiază se ating 27 de grade, o vloare ridicată pentru final de septembrie.

Vremea la munte

Temperaturile cresc și în zonele de munte. Pe parcursul zilei va predomina vremea frumoasă, dar mai spre seară se adună norii și vor fi ploi slabe locale în munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Luni, temperaturile continuă să crească. Pe parcursul zilei vin câteva ploi în munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar seara și noaptea ploile cuprind toate zonele de munte. Se vor strânge peste 25 litri de apă pe metru pătrat și vântul va sufla pe creste cu viteze de 60 – 70km/h.

Marți vremea devine instabilă. Apar averse consistente în toată zona montană și temperaturile rămân ridicate pentru această dată.

Miercuri instabilitatea persistă și o să plouă pe suprafețe extinse. Vor fi condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități mari de apă. Temperaturile scad ușor și vântul prinde putere în zonele de
creastă.
 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri