5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Vremea azi, 4 octombrie. În regiunile deluroase şi montane o să picure trecător, maximele ajung la 21 de grade

Publicat pe


Marți avem vreme rece peste tot. În centru, în vest şi în nord-vest, de asemenea, în regiunile deluroase şi montane o să picure trecător, iar la altitudini de peste 1700 de metri va ninge sau va fi lapoviţă.

Maximele pleacă de la 12 grade în depresiuni şi ajung la 21 de grade în sud şi în sud-est.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde găsim vreme schimbătoare şi temperaturi mai scăzute că ieri. Vântul are unele intensificări şi avem condiţii reduse de ploaie.

O situaţie similară avem şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Se adună norii, dar se pare că nu o să plouă, iar la amiază vor fi cel mult 19 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina vor fi scurte momente însorite. Vântul prinde putere şi suflă cu 40…50 de km/h, dar cele mai mari viteze le va atinge pe crestele munţilor: peste 70 de km/h.

Citește și


soare toamna

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş cerul rămâne acoperit şi vremea se menţine rece. Maximele se opresc la 16 grade pe la Satu Mare; pe parcursul zilei vin câteva ploi slabe, dar la noapte norii se risipesc şi minimele ajung la 4 grade.

Cam la fel va fi vremea şi în vestul ţării: înnorări persistente, ploi slabe, un vânt destul de insistent şi nu mai mult de 16 grade la orele amiezii.

Nici în Transilvania nu prea vedem soarele şi o să vină câteva reprize de ploaie. În zona înaltă de munte o să ningă sau o să cadă lapoviţa şi tot pe-acolo vântul suflă tare, cu rafale de peste 70 de km/h.

În schimb, în Oltenia, doar în regiunile mai joase vor fi perioade însorite. La deal şi la munte cerul va fi mai mult noros şi o să plouă din când în când, iar vântul mai are unele răbufniri.

În ţinuturile sudice avem atmosferă schimbătoare, însă nu prea sunt semne de ploaie. Pe-aici temperaturile scad faţă de ziua trecută, iar în Lunca Dunării maximele ajung la 20, poate 21 de grade.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti soarele se arată trecător, dar se mai răcoreşte şi, la amiază, termometrele vor indica în jur de 20 de grade – o valoare apropiată de normalul perioadei. La noapte cerul se mai degajează, iar minimele ating 9 grade în centrul oraşului şi 6 grade la periferie.

Vremea la Munte

 

La munte temperaturile continuă să scadă şi găsim vreme rece. Nu prea vedem soarele, iar în majoritatea masivelor se anunţă ploi locale, iar la altitudini mari o să ningă sau o să cadă lapoviţă. Vântul are intensificări, iar pe creste sufla cu viteze de peste 70 de km/h.

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri