26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Vulpea a luat în stăpânire a doua mare arenă a patriei

Publicat peVulpea a luat în stăpânire a doua mare arenă a patriei. Stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara este unul dintre cele mai mari din România, arenă cu o istorie aparte, care a văzut multe de-a lungul existenței.

În acest moment, stadionul timișorean se află într-o fază importantă de degradare, iar o fotografie cu arena care în alte vremuri găzduia meciuri importante stă mărturie în acest sens, scrie Ziua de vest.

Vulpea a luat în stăpânire a doua mare arenă a patriei

“Trepte care au luat-o în toate direcțiile, scaune care parcă stau să cadă și ca spectator a rămas doar… o vulpe.

Inaugurat în 1963 și renovat în mai multe rânduri (1985, 2002 și 2008), stadionul timișorean este al doilea ca mărime din România, după Arena Națională.

În acest moment, arena este închisă pentru meciurile oficiale. La ultima partidă, dintre Poli și Petrolul din Liga 2, a căzut nocturna în mai multe rânduri. Gazdele au pierdut meciul la „masa verde”.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au închis porțile arenei, explicația petru că nu mai întrunește standardele de calitate,” mai scriu jurnaliștii timișoreni.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a promis suporterilor timișoreni că va obține fonduri de la guvern pentru construcția noii arene de fotbal.

Stadionul promis, la faza „dosarului cu șină”

„Stadiul realizării stadionului din Timişoara este următorul: s-a trecut de faza de prefezabilitate. S-au aprobat indicatorii economici atât în comisia tehnico-economică din cadrul CNI, cât şi din cea de la Ministerul Dezvoltării. Acum se lucrează la finalizarea studiului de fezabilitate. Urmează să treacă prin aceleaşi două comisii. După care se va obţine avizul de la Ministerul de Finanţe, în vederea promovării proiectului de HG de alocare a finanţării pentru această investiţie. Din acel moment noi putem să trecem la demolarea stadionului existen. Iar CNI să treacă la procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia efectivă a stadionului. Din acel moment, de când se dă acea hotărâre de guvern, lucrurile vor intra în linie dreaptă. Sper că execuția stadionului să intre în linie dreaptă. În câteva luni de zile, să punem piatra de temelie. La noul stadion la Timişoara,”, a declarat Alin Nica, acum trei săptămâni, potrivit Pressalert.ro

Bucureștiul are cinci stadioane modernizate, iar Timișoara niciunul, ofta un druker polist.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri