1.1 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Washingtonul anunță un nou ajutor militar de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina / 18 sisteme HIMARS

Publicat pe


Pentagonul a anunțat miercuri un ajutor militar suplimentar de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, sub formă de comenzi de armament pentru industria americană de apărare, scrie AFP.

Lansator de rachete HIMARSFoto: Mariusz Burcz / Alamy / Alamy / Profimedia

Noul ajutor, menit să consolideze apărarea țării pe termen mediu și lung, include 18 sisteme de artilerie de precizie Himars, 150 de Humvee, radare și sisteme de apărare antidronă, a precizat Departamentul american al Apărării într-un comunicat.

Echipamentul nu va fi însă livrat Kievului decât peste câteva luni.

Noul ajutor „demonstrează angajamentul Statelor Unite de a continua să sprijine Ucraina pe termen lung”, se arată în comunicat.

Aceasta „reprezintă o investiție multianuală în capacități critice pentru a consolida în mod durabil forțele armate ucrainene în timp ce acestea apără suveranitatea și teritoriul Ucrainei împotriva agresiunii rusești”, a adăugat Pentagonul.

Noua tranșă ridică asistența militară americană pentru Ucraina la 16,2 miliarde de dolari de la începutul invaziei rusești în țară, la 24 februarie, și la 16,9 miliarde de dolari de la preluarea mandatului de către președintele Joe Biden, în ianuarie 2021.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri