21.3 C
București
marți, 26 septembrie 2023

WEBUILD a descoperit cauza deteriorării asfaltului de pe Podul de la Brăila: tiruri supraîncărcate și viteza peste limita legală

Publicat peAlan Scutti, tehnical manager Webuild, a explicat, pentru GÂNDUL  principalele motive pentru care asfaltul de pe podul de la Brăila s-a deteriorat.

S-a ajuns din diverse motive. Primul – încărcări foarte excedente în timpul deschiderii, pe acest pod. Mai mult decât atât, podul are un tonaj maxim pentru 40 de tone. Să nu zicem că noi avem un control făcut în mod electronic care înregistrează tonajele excedente. Și, mai mult decât atât, am avut o perioadă de vară foarte caldă și s-a decis să reducem acest tonaj, până la data de 25 august, dacă nu mă înșel, la un maxim de 7,5 tone.

Uitați că dovada firmei Webuild este că au trecut sute, zeci de mașini peste atât 30t în perioada în care era să zicem interzicerea până la 30t, că și la peste 40, când interzicerea era până la 40 este adică peste 40 este permanentă”, spune expertul.

Deteriorarea astfaltului s-a produs în principal de la partea Jijilei spre Brăila, și nu invers. Scutti explică faptul că acest lucru s-a întâmplat deoarece toate camioanele supraîncărcate vin din Ucraina sau de la Marea Neagră.

Din păcate, și drumul care leagă și se leagă de contractul nostru refăcut, dacă nu mă înșel sau dacă nu e refăcut, era într-o strare excepțională, are niște făgașe incredibile. Deci, oare de ce aceste făgașe? […]

Vorbim aici de un tonaj excedent, deci e clar că luăm șoferii în examinare, dar și oameni cu autovehicule, ceea ce în primul rând este interzis, periculos, dar să ne reîntoarcem la discuția noastră, e clar că ce face tirul când se oprește, mai ales într-un o încărcare excedentă, pornește încet-încet, pe banda unu din calea unu și, mai ales, într-o pantă destul de importantă și ce faci? Se oprește unul, apoi doi, trei, trei, patru, cinci și… uite ce se întâmplă, ceea ce nu este corect.

Se formează acele acele făgașe pe care le-am văzut cu toții și repet și subliniez pe calea unu, banda unu Jijila-Brăila„, detaliază Scutii pentru sursa citată.

La rândul său, Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt CNAIR, spune că este în sarcina constructorului să remedieze problemele cu astfaltul, deoarece încă nu s-a făcut recepția lucrării

Au făcut ceea ce trebuiau să facă. Au frezat și au asfaltat acolo unde erau denivelări (n.r. pe sensul spre Brăila). Podul se află în continuare în administrarea Webuild, deoarece nu s-a făcut recepția lucrării. Până se va face recepția, adică la sfârșitul anului, așa cum a promis că va termina și drumurile de legătură, constructorul va trebui să remedieze neconformitățile pe banii lui”, spune Șerbănescu.

”Din păcate, noi nu avem o structură cu beton deasupra, este o structură metalică”

Alan Scutti, tehnical manager Webuild, spune că podul nu are o structură de beton,  deoarece normele de construcție din România nu prevăd această structură de beton. Lipsa betonului…Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri