29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Will Smith a demisionat din cadrul Academiei de Film, după incidentul cu Chris Rock

Publicat pe


  • Actorul Will Smith a demisionat din cadrul Academiei de Arte și Științe Cinematografice de la Hollywood.
  • La ceremonia de decernare a premiilor Oscar de duminica trecută, Smith a urcat pe scenă după ce Rock a făcut o glumă despre aspectul soției lui Smith, apoi l-a lovit pe Rock peste față.
  • David Rubin, președintele Academiei de film, a declarat vineri că grupul a acceptat demisia lui Smith, dar va continua procedurile disciplinare care ar putea duce la sancțiuni suplimentare.

Actorul Will Smith a demisionat din cadrul Academiei de Arte și Științe Cinematografice de la Hollywood, afirmând vineri că palma pe care i-a aplicat-o prezentatorului Chris Rock pe scenă la ceremonia de decernare a premiilor Oscar din acest an a fost „șocantă, dureroasă și de neiertat”, potrivit Reuters.

Am trădat încrederea Academiei, i-am privat pe ceilalți nominalizați și câștigători de oportunitatea de a sărbători și de a fi sărbătoriți pentru munca lor extraordinară. Am inima frântă. Așadar, demisionez din calitatea de membru al Academiei de Arte și Științe Cinematografice și voi accepta orice alte consecințe pe care consiliul de administrație le va considera adecvate”, a spus Smith într-o declarație.

La ceremonia de decernare a premiilor Oscar de duminica trecută, Smith a urcat pe scenă după ce Rock a făcut o glumă despre aspectul soției lui Smith, apoi l-a lovit pe Rock peste față.

Mai puțin de o oră mai târziu, Smith a ținut un discurs plin de lacrimi pe scenă în timp ce accepta premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul său din „Regele Richard”.

Gluma lui Rock despre soția lui Smith, Jada Pinkett Smith a făcut referire la filmul „G.I. Jane” din 1997, în care actrița Demi Moore s-a ras în cap. Nu a fost clar dacă Rock știa că Jada Pinkett Smith are o afecțiune care provoacă căderea părului.

David Rubin, președintele Academiei de film, a declarat vineri că grupul a acceptat demisia lui Smith, dar va continua procedurile disciplinare care ar putea duce la sancțiuni suplimentare.

Problema urmează să fie discutată la următoarea ședință a consiliului de administrație al grupului, care va avea loc pe 18 aprilie.

În declarația sa, Smith a adăugat că schimbarea are nevoie de timp și că se angajează să depună eforturi pentru a se asigura că nu va mai permite niciodată ca violența să depășească rațiunea.

Sursa: alephnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri