1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China

Publicat pePreședintele chinez Xi Jinping a devenit unul dintre subiectele de top pe Twitter, pe fondul unor rapoarte neverificate că este în arest la domiciliu și că China se află în mijlocul unei lovituri de stat militare, scrie newsweek.com.

Zvonurile că Xi Jinping a fost arestat s-au răspândit pe rețelele de socializare

Xi și expresia #ChinaCoup au devenit tendințe pe rețelele de socializare după ce zeci de mii de utilizatori au răspândit zvonuri neconfirmate că președintele a fost reținut și răsturnat de Armata Populară de Eliberare a Chinei.

Această speculație, care nu a fost discutată de nicio sursă de renume, a venit deoarece aproape că nu există zboruri comerciale care trec peste capitala Beijingului sâmbătă, rapoartele neverificate susținând că toate trenurile și autobuzele sunt, de asemenea, anulate din Beijing.

Site-ul web al Aeroportului Capitalei Beijing arată că mai multe zboruri din capitala Chinei au fost anulate; dar multe altele sunt încă programate sau deja la sol. Au existat, de asemenea, rapoarte că zborurile au fost anulate pe fondul unui exercițiu militar planificat.

Un videoclip pe scară largă postat pe Twitter arată, de asemenea, o linie de vehicule militare lungi de până la 80 de kilometri care se îndreaptă spre Beijing, pe fondul unor informații despre o lovitură de stat militară din 22 septembrie.

Cu toate acestea, videoclipul durează mai puțin de un minut, așa că nu arată dacă linia de vehicule militare se întinde pe 80 km. Nu este confirmat când și unde a fost filmat sau că convoiul se îndreaptă spre Beijing, ca parte a unei lovituri de stat militar.

Zvonul a fost alimentat și de politicianul indian Subramanian Swamy, care a postat pe Twitter celor 10 milioane de urmăritori ai săi sâmbătă: „Un nou zvon de verificat: Xi Jingping [sic] este în arest la domiciliu la Beijing? Când Xi a fost recent la Samarkand, liderii Partidul Comunist Chinez trebuia să-l fi retras pe Xi din conducerea partidului. Apoi a urmat arestul la domiciliu. Așa spune zvonul.”

Într-o serie de tweet-uri, Drew Thompson, un fost oficial al Departamentului de Apărare pentru China, Taiwan și Mongolia, descrie zvonurile drept „o minciună completă”.

Președintele Xi a fost recent la summitul liderilor Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO) de la Samarkand, Uzbekistan, unde a purtat discuții cu președintele rus Vladimir Putin.

Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri