Grupul țintă al programului îl reprezintă 17.000 de copii cu vârste între doi și trei ani, 1.100 de cadre didactice din creșele și grădinițele județului Constanța, părinții copiilor implicați în program, precum și adulții care au legătură cu copiii din unitățile de educație timpurie.
Astfel, până în anul 2030 se vor derula acțiuni și demersuri cu accent pe dezvoltarea de valori în rândul copiilor preșcolari, valori etice și morale universale care definesc omul și comunitatea din care acesta face parte.
Componentele programului sunt: managementul proiectului, activități destinate educării și formării copiilor, informării și formării indirecte a părinților, activități de formare continuă și de dezvoltare profesională destinate cadrelor didactice din educația timpurie. „Este important ca o societate sănătoasă să fie construită pe modele valoroase, ce pot fi prezentate într-o formulă atractivă copiilor de vârstă mică în cadrul unui curriculum adaptat care să aducă o schimbare la nivel atitudinal, atât pentru copiii noștri, cât și pentru părinți și profesori. Crearea unei comunități de învățare reprezintă un exemplu de educație sustenabilă”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.