27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

Zeci de morți și răniți după ce o benzinărie din Rusia a sărit în aer. Noul bilanț al autorităților

Publicat pe


Cel puţin 27 de persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite într-o explozie urmată de un incendiu la o staţie de benzină din Daghestan, republică rusă din Caucaz, potrivit unui nou bilanţ comunicat marţi de Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

Explozie in Dagestan, RusiaFoto: Musa Salgereyev / TASS / Profimedia

„Un număr total de 102 persoane au fost rănite în urma incidentului, dintre care, din nefericire, 27 au murit”, a postat ministerul pe Telegram.

A fost deschisă o anchetă pentru a stabili circumstanţele catastrofei, a comunicat pe Telegram departamentul de investigaţii al Comitetului de anchetă al Federaţiei Ruse pentru Daghestan.

Staţia de benzină se află la Mahacikala, un oraş de peste 600.000 de locuitori situat la malul Mării Caspice şi capitală a Daghestanului, republică rusă de circa 50.000 kmp vecină cu Cecenia, care are o frontieră comună cu Georgia şi Azerbaidjan.

Potrivit agenţiilor ruse TASS şi RIA Novosti, incendiul a fost stins. Ministerul Situaţiilor de Urgenţă a anunţat mai devreme că acesta se întindea pe o suprafaţă de 600 mp şi că 260 de pompieri au fost mobilizaţi pentru a-l izola şi a-l stinge.

Într-o înregistrare video făcută publică de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă se poate vedea cum un grup de pompieri încearcă că stingă flăcările în apropierea carcaselor de autovehicule.

Un avion II-76 pentru intervenţii medicale a fost trimis la Mahacikala de autorităţile ruse pentru a evacua răniţii grav spre capitala Moscova, a adăugat ministerul.

Dezastrul a avut loc cu puţin timp înainte de ora 22.00 (19.00 GMT) pe un drum federal, a declarat şeful administraţiei Republicii Daghestan, Serghei Melikov.

„Un incendiu s-a produs în timpul lucrărilor de întreţinere a automobilelor, urmate de o detonare, în urma căreia unele persoane au fost rănite şi altele au murit”, a scris pe Telegram departamentul de anchetă.

Clădirile din jur şi mai multe maşini au fost de asemenea avariate, a adăugat aceeaşi sursă. (Agerpres)Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri