23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Zelenski: Abramovici s-a oferit să ajute Ucraina pentru a scăpa de sancțiuni

Publicat pe


  • Zelenski a spus că Abramovici și alți miliardari ruși s-au oferit să ajute Ucraina, pentru a scăpa de sancțiuni.
  • Președintele Ucrainei a cerut Statelor Unite să amâne sancțiunile asupra lui Abramovici.
  • Potrivit lui Zelenski, oligarhul rus s-a implicat în crearea coridoarelor umane din Mariupol.

Zelenski a declarat că oligarhul rus Roman Abramovici s-a implicat în ajutorarea Ucrainei, după invazia Rusiei. Acesta se numără printre miliardarii ruși care au fost sancționați în urma invaziei începute de Vladimir Putin. Ca urmare a acestor informații, Trezoreria Statelor Unite ale Americii a decis ca sancțiunile lui Abramovici să fie amânate, acesta acționând ca un posibil împăciuitor.

Mai mult decât atât, Kremlinul a mărturisit că acesta a jucat un rol timpuriu în discuțiile de pace care au avut loc după invazia Ucrainei. Cu toate acestea, procesul se află acum în mâinile negociatorilor, conform The New York Times.

Zelenski a mărturisit că Abramovici a ajutat oamenii să fie evacuați din Mariupol

„Din câte știu eu, el a ajutat în problema umanitară: cu convoiul umanitar care a scos oamenii din Mariupol”, a mărturisit Zelenski. Cu toate acestea, Mariupol a fost cel mai afectat oraș din Ucraina de către bombardamentele rușilor, iar planurile de evacuare nu au funcționat așa cum s-a dorit.

„Au existat o mulțime de semnale din partea lui [Abramovici] și a altor oameni de afaceri care și-au oferit ajutorul”, a mai spus Zelenski, susținând, în continuare, că ajutorul vine din cauza sancțiunilor pe care miliardarii ruși trebuie să le înfrunte.

„Spuneau că sunt gata să dea bani, să își mute afacerile în Ucraina, atâta timp cât ar putea ocoli sancțiunile. Sunt sigur că nu vin dintr-un punct de vedere patriotic. Este doar o pierdere a confortului vieții cu care sunt obișnuiți. Iar situația din acest punct de vedere este destul de gravă în acest moment, așa că ei caută o soluție”, a mai spus Zelenski.

Sursa: alephnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri