25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Zelenski AVERTIZEAZĂ: „Rușii ar putea să se îndrepte spre Republica Moldova. E GENOCID! Trebuie opriți”

Publicat pePreședintele ucrainean – Volodimir Zelenski a ținut un discurs pe care nu-l vom uita curând. Acesta și-a început discursul cu imagini cu victimele masacrului lăsate în urmă de armata rusă. El a subliniat că 300 de oameni au fost torturați si împușcați. Zelenski a declarat că în Ucraina se decide soarta întregii Europe și a avertizat că după câștigarea unor orașe din sudul Ucrainei, rușii ar putea să se îndrepte spre Republica Moldova. 

Stimate popor român, împreună trebuie să oprim aceşti oameni inadecvaţi care s-au obişnuit să nu fie pedepsiţi, că li se permite orice. Ucraina nu este ultima ţintă a agresiunii ruseşti. Ocupanţii ruşi vor că treacă de Mikolaev ca să ocupe Odesa, iar de la Odesa urmează Moldova. Este fundamental să apărăm independenţa Republicii Moldova, iar asta înseamnă securitatea în întreaga regiune a Dunării”, a spus Zelenski.

În prezent pe teritoriul Ucrainei se decide soarta întregii Europe Centrale şi regiunii Mării Negre. De aceea, apărând libertatea Ucrainei, înseamnă să protejezi securitatea Europei. Au fost impuse sancţiuni împotriva Rusiei, dar războiul durează deja de 40 de zile. Rusia trebuie să caute pace cu Ucraina şi cu toată lumea şi de aceea trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând financiare şi economice. Trebuie să închideţi porturile pentru navele ruseşti, opriţi tranzitul mărfurilor spre Rusia şi din Rusia. Nu importaţi resurse energetice din Rusia”, a mai declarat Volodimir Zelenski.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri