4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Zelenski condamnă ideea lui Kissinger privind negocierile cu Rusia

Publicat peKissinger a vorbit prin legătură video la Forumul de la Davos.

Într-un mesaj video de miercuri, Zelenski a declarat: „Indiferent de ceea ce face statul rus, există cineva care spune: „Să luăm în considerare interesele sale”. Anul acesta, la Davos, s-a auzit din nou. În ciuda miilor de rachete rusești care lovesc Ucraina. În ciuda faptului că zeci de mii de ucraineni au fost uciși. În ciuda Bucea și a Mariupolului. În ciuda orașelor distruse. Și în ciuda „lagărelor de filtrare” construite de statul rus, în care se ucide, se torturează, se violează și se umilește ca pe bandă rulantă. Rusia a făcut toate acestea în Europa. Dar totuși, la Davos, de exemplu, domnul Kissinger iese din trecutul profund și spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei”.

În comentariile sale, Kissinger a spus despre conflict că: „Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a crea tulburări și tensiuni care nu vor fi ușor de depășit. În mod ideal, linia de demarcație ar trebui să fie o revenire la status quo ante”, sugerând aparent că Ucraina ar trebui să accepte să renunțe la o mare parte din Donbas și Crimeea.

„Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei însăși”, a declarat Kissinger.

Zelenski a comparat punctul de vedere al lui Kissinger cu situația Germaniei naziste în 1938. „Se pare că calendarul domnului Kissinger nu este 2022, ci 1938, iar el a crezut că vorbește cu o audiență nu la Davos, ci în ceea ce era atunci Munchen”, a spus el. „Apropo, în anul real 1938, când familia domnului Kissinger fugea din Germania nazistă, acesta avea 15 ani”.

„‘Marii geopoliticieni nu vor întotdeauna să vadă oamenii obișnuiți. Ucrainenii obișnuiți. Milioane dintre cei care locuiesc efectiv pe teritoriul pe care ei propun la schimb pentru iluzia păcii. Întotdeauna trebuie să vezi oamenii”, a spus Zelenski.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri