20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Zelenski: Da, acesta este un genocid!

Publicat pe„Da, acesta este un genocid. Eliminarea întregii națiuni și a întregului popor. Noi suntem cetățeni ai Ucrainei. Avem mai mult de 100 de naționalități. Aceasta este distrugerea și exterminarea tuturor acestor naționalități”, a declarat el într-un interviu acordat postului american CBC.

„Suntem cetățeni ai Ucrainei și nu dorim să fim supuși politicii Federației Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruși și exterminați, iar acest lucru se întâmplă în Europa secolului XXI”, a adăugat Volodomir Zelenski.

Președintele ucrainean, Volodomir Zelenski a lansat critici dure la adresa soldaților ruși, în urma imaginilor din Bucha:

„Mamele soldaților ruși ar trebui să vadă asta. Să vadă ce nenorociți au crescut. Asasini, jefuitori, măcelari”, a scris el pe Facebook, citat de Sky News.

Zelenski a avut, de asemenea, cuvinte dure la adresa NATO, spunând că alianța a avut „șansa de a preveni” invazia Rusiei de acum 14 ani.

„Acum. Rusia a venit”, a spus el.

Mai multe cadavre ale unor bărbați civili au fost găsite sâmbătă pe o stradă din Bucha, oraș din nord-vestul Kievului. Un jurnalist ucrainean spunea că, în retragere, rușii au omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

CNN menționa, citând oficiali și martori, că ar fi vorba despre cadavrele a aproape 300 de civili uciși de trupele rusești în Bucha.

Ministerul rus al Apărării a declarat, potrivit Sky News, că numeroasele fotografii și videoclipuri publicate de Ucraina sunt o „provocare”, susținând că toate unitățile sale au părăsit orașul miercuri.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri