19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Zelenski: Dez-ocuparea completă a centralei nucleare de la Zaporojie este o necesitate

Publicat pe


Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că Rusia este ”centrul mondial al cinismului şi de aici poate veni orice ordin pentru orice rău pe care ei speră să îl deghizeze ca un dezastru”, referindu-se la situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie şi la ”actul terorist” al ruşilor de la Kahovka, potrivit News.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: Jakub Porzycki/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Dez-ocuparea completă a centralei nucleare de la Zaporojie este o necesitate. Şi oricine se face că nu vede ocuparea de către Rusia a unei astfel de facilităţi, minarea de către Rusia a teritoriului şi facilităţilor centralei nucleare contribuie de fapt nu doar la răul rusesc, ci şi la teroare în general”, a arătat el.

Zelenski a declarat, în mesajul transmis joi seară, că a avut loc o informare a ţărilor partenere despre situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie.

”Principiul nostru este simplu: lumea trebuie să ştie ce pregăteşte ocupantul. Toată lumea care ştie trebuie să acţioneze. Desigur, după actul de terorism al Rusiei de la centrala hidroelectrică de la Kahovka şi atacuri teroriste intenţionate asupra altor baraje şi facilităţi energetice, nimeni din lumea asta nu ar mai trebui să îşi facă iluzii cu privire la Rusia. Rusia este acum centrul mondial al cinismului şi de aici poate veni orice ordin pentru orice rău pe care ei speră să îl deghizeze ca un dezastru. Lumea are destulă putere să prevină orice incident radioactiv, ca să nu mai vorbim despre o catastrofă radioactivă. Fiecare înţelege că serviciile de spionaj din diferite ţări pot da semnale potrivite şi poate exercita presiuni. Acest lucru este necesar”, a afirmat el.

Preşedintele Ucranei a adăugat că va continua să îi informeze pe parteneri şi va oferi informaţii chiar şi acelor ţări care şi acum se pretind neutre, spunând: ”Evident, radiaţiile nu întreabă cine este neutru şi pot ajunge la oricine în lume. Prin urmare, oricine din lume poate ajuta acum şi este destul de clar ce este de făcut”.

”Dez-ocuparea completă a centralei nucleare de la Zaporojie este o necesitate. Şi oricine se face că nu vede ocuparea de către Rusia a unei astfel de facilităţi, minarea de către Rusia a teritoriului şi facilităţilor centralei nucleare contribuie de fapt nu doar la răul rusesc, ci şi la teroare în general. Şi astăzi i-am cerut ministrului Afacerilor Interne al Ucranei, Igor Klimenko, să ia toate măsurile necesare, să ducă toată munca de lămurire necesară cu oamenii noştri privind riscurile existente. Şi acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat”, a subliniat Volodimir Zelenski.

El a menţionat că a discutat cu serviciile de spionaj, Serviciul de Securitate al ucrainei şi Ministerul Afacerilor Interne atât despre situaţia de la centrala de la Zaporojie, cât şi despre consecinţele atactului terorist al Rusiei de la…Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri