1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Zelenski, după ce a aterizat la Washington: ”Vom discuta despre cooperarea bilaterală dintre Ucraina și Statele Unite”

Publicat pe


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a aterizat în SUA și a transmis vrea să mulțumească poporului american ”pentru sprijinul lor atât de necesar”, scrie SkyNews.

Zelenski a scris pe contul său de Telegram: „Sunt astăzi la Washington pentru a mulțumi poporului american, președintelui și Congresului pentru sprijinul lor atât de necesar. Și, de asemenea, pentru a continua cooperarea pentru a aduce victoria noastră mai aproape”.

Președintele Ucrainei a mai transmis: „Voi ține o serie de negocieri pentru a consolida rezistența și capacitățile de apărare ale Ucrainei. În special, vom discuta despre cooperarea bilaterală dintre Ucraina și Statele Unite ale Americii cu președintele american Joseph Biden. Anul viitor trebuie să returnăm drapelul ucrainean și libertatea întregului nostru pământ, întregului nostru popor”.

Telegram

SUA anunță asistență militară suplimentară de 1,85 miliarde de dolari pentru Ucraina

 

Administrația Biden a anunțat miercuri un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 1,85 de miliarde de dolari, care include și sistemul de rachete Patriot.

Casa Albă a făcut anunțul în momentul în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregăteşte să aterizeze la Washington, relatează AFP şi Reuters.

Citește și


nava scufundata thailanda

„Tranşa de ajutor de astăzi include pentru prima dată sistemul de apărare antiaeriană Patriot, capabil să doboare rachete de croazieră, rachete balistice cu rază scurtă de acţiune şi avioane la o altitudine net superioară celei la îndemâna sistemelor de apărare care au fost furnizate până acum”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat.

Sistemul de apărare antiaeriană Patriot face parte dintr-un nou pachet de asistenţă militară în valoare de 1,85 miliarde de dolari. Din această sumă, un miliard de dolari sunt destinaţi furnizării către Ucraina de „capabilităţi de apărare antiaeriană şi de lovire de precizie extinse”, iar 850 de milioane de euro vor fi utilizaţi pentru asistenţă de securitate, potrivit Agerpres.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri