29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Zelenski, după vizita Robertei Metsola la Kiev: A fost un gest de eroism / Europa nu are dreptul să reacționeze în liniște la situația din Mariupol (VIDEO)

Publicat pePreședintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit Robertei Metsola pentru vizita efectuată la Kiev, însă este de părere că „Europa nu are dreptul să reacționeze în liniște” la situația din Mariupol, acolo unde civilii au fost împiedicați să părăsească orașul, iar forțele ruse au atacat în mai multe rânduri culoarele umanitare.

Președintele Parlamentului European este primul lider al unei instituții europene care a mers să viziteze Ucraina, de la izbucnirea războiului.

Volodimir Zelenki, mesaj de mulțumire pentru Metsola

Liderul de la Kiev i-a mulțumit Robertei Metsola pentru sprijinul pe care Parlamentul european i l-a acordat de la invazia Rusiei în Ucraina și a catalogat gestul său drept „o dovadă de eroism”.

Vreau să vă mulţumesc personal Roberta şi echipei dumneavoastră, într-un moment atât de important pentru ţara noastră (…) astăzi când ucrainenii cred în fapte şi măsuri concrete, că daţi dovadă de eroism, căci astăzi este un gest de eroism să veniţi în Ucraina (…) Apreciem foarte mult toate aceste demersuri. (…) ne bucurăm că sunteţi de partea luminii şi a binelui în ceea ce priveşte Ucraina”, a declarat Volodimir Zelenski, în timpul unei înregistrarări postate în mediul online.

Zelensi, precizări cu privire la situația din Mariupol

În ciuda mesajelor de mulțumire pentru Metsola, președintele Ucrainei a transmis foarte clar faptul că Eruopa nu poate reacționa în liniște la situația din Mariupol, scrie G4media.ro.

În orașul Mariupol, forțele ruse au produse pagube semnificative, ducând la uciderea civililor, distrugerea clădirilor rezidențiale și întreruperea alimentării cu apă potabilă și electricitate.

Mai multe coridoare umanitare au fost blocate în Mariupol, dar și atacate de forțele invadatoare.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri