27.3 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Zelenski: Este o datorie de a fi demn de calea pe care se află Ucraina

Publicat pe


Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, marţi seară, în discursul adresat naţiunii, că de Ziua Comemorării apărătorilor ucraineni, este o datorie să fii demn de calea pe care se află Ucraina, potrivit News.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

„Astăzi este o zi specială. Ziua comemorării. Ziua tuturor apărătorilor noştri care au pierit în bătăliile pentru Ucraina din 2014, din 24 februarie. Fiii, fiice. Taţi, mame. Fraţi, surori. Prieteni. Colegii. Cunoştinţe. Fraţi de arme. Mulţi ucraineni de astăzi au pe cineva de care să-şi amintească, pe cineva pe care să-l onoreze. Astăzi, mulţi dintre noi s-au gândit la cei dragi, la rudele şi prietenii noştri care se află acum în război. Care îşi riscă acum viaţa în fiecare zi, în fiecare oră, de dragul Ucrainei. Fiecare astfel de zi este un memento pentru întreaga noastră naţiune. Pentru toţi cei care lucrează pentru stat. Este o reamintire a ceea ce alcătuieşte ţara noastră.

Familiile ucrainene ai căror fii şi fiice au pierit în bătălii. Pentru ei, pentru părinţii eroilor ucraineni, steagul albastru şi galben al Ucrainei este acum o amintire a copilului lor, a faptei sale pentru binele ţării. Un copil al cărui tată a murit pe front apărând Ucraina… Oameni dragi care nu se vor mai întâlni niciodată, pentru că războiul a luat o viaţă care a devenit viaţa Ucrainei…

Tot ceea ce este statul nostru şi toţi cei care sunt statul nostru – fiecare instituţie, fiecare oficial – trebuie să simtă ce fel de Ucraina se află în spatele lor. Câtă durere este în inima ei. Cât de mult curaj are. Care este memoria oamenilor care nu mai sunt în viaţă. Ce se află acum în simbolurile sale. Şi cât de diferit percep acum oamenii tot ceea ce umileşte Ucraina, puterea şi speranţele sale”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Zelenski a subliniat că este o datorie pentru fiecare să-i pese de cei din jurul lor.

„Este o datorie să fim demni de calea pe care se află Ucraina. Pentru a da Ucrainei mai multă putere. Mai multe oportunităţi. Este o datorie. Să vă pese de toţi cei din jurul vostru. Să-i sprijiniţi. Să ai grijă de oameni.Ucraina trebuie să învingă. Acesta este principalul lucru pentru toată lumea. Pentru a nu mai fi nevoiţi să ne întoarcem privirea de la fotografiile războinicilor de pe Zidul Amintirilor şi de la alte memoriale.

Le mulţumesc tuturor celor care lucrează pentru Ucraina, care luptă pentru Ucraina în acest fel: cu demnitate, curaj şi putere. Glorie tuturor războinicilor noştri! Glorie poporului nostru, poporului Ucrainei! Fie ca memoria tuturor celor care şi-au dat viaţa de dragul Ucrainei să fie veşnică”, a mai spus el.Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri