17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Zelenski le mulțumește românilor pentru ajutor. Apel către marile companii de software: ”Fie sunteți pentru pace, fie îl susţineţi pe cruntul agresor rus”

Publicat peDuminica, 13 Martie 2022, ora 22:45

1354 citiri

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulțumit României pentru sprijinul acordat poporului său în discuția telefonică avută duminică, 13 martie, cu Klaus Iohannis.

Într-un mesaj postat pe Twitter, liderul de la Kiev a precizat că discuțiile au vizat și aderarea Ucrainei la UE.

”Am continuat negocierile cu partenerii internaţionali. I-am informat pe preşedintele Slovaciei, Zuzana Caputova, şi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, despre combaterea agresiunii Rusiei, crimele de război ale Rusiei, în special împotriva civililor. Le-am mulţumit pentru susţinerea oamenilor din Ucraina. S-a discutat şi drumul nostru către Uniunea Europeană”, a scris Zelenski.

”Am avut o discuţie la telefon cu preşedintele Zelenski. L-am asigurat de întreaga susţinerea din partea României pentru Ucraina, atât la nivel bilateral, cât şi în Uniunea Europeană. Hub-ul umanitar de la Suceava deja a început să ofere primele ajutoare. Vom avea grijă de toţi cetăţenii ucraineni care ajung în România”, a anunțat și președintele Klaus Iohannis, după discuție.

În alte postări, președintele Ucrainei a lansat un apel către companiile de software, cerându-le să nu asigure suport pentru produsele lor în Rusia.

”Acum nu pot exista “jumătăţi” de decizii sau “jumătăţi de măsură”. Există doar negru şi alb, bine sau rău! Sunteţi fie pentru pace, fie îl susţineţi pe cruntul agresor rus să ucidă copii şi femei în Ucraina. Microsoft, Oracle, SAP, nu mai asiguraţi suport pentru produsele voastre în Rusia, opriţi războiul!”, a scris Zelenski.

El le-a mulţumit Meta şi altor platforme care au o poziţie activă în favoarea Ucrainei în contextul războiului.

”Războiul nu este doar o confruntare militară pe pământ ucrainean. Este şi o luptă cruntă în spaţiul informaţional. Vreau să mulţumesc Meta şi altor platforme care au o poziţie activă” şi sunt alături de ucraineni, a mai transmis liderul de la Kiev.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri