20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Zelenski nu-i lasă cu mâna goală!

Publicat peCompaniile internaționale care au părăsit piețele ruse vor primi un „Premiu pentru Pace” din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a anunțat biroul său prezidențial, citat de CNN.

Companiile care au plecat „merită respectul ucrainenilor și al oamenilor din întreaga lume. La urma urmei, indiferența și tăcerea sunt complicitate”, a declarat Andriy Yermak, șeful biroului președintelui.

„Scopul nostru este ca niciun ban să nu ajungă la bugetul țării agresoare”, a spus Yermak, care a făcut apel la alte companii să „facă alegerea corectă”.

„Este imposibil să susții crimele de război, este inadmisibil să faci comerț cu criminali de război și să faci bani pe seama uciderii civililor”, a spus el.

De la invazie, multe corporații internaționale și-au încetat afacerile pe teritoriul Rusiei într-o multitudine de industrii, inclusiv în domeniul energiei, transporturilor, finanțelor și tehnologiei.

Într-un discurs adresat parlamentului francez săptămâna trecută, Zelenski a cerut ca mai mulți giganți ai afacerilor din Franța să părăsească piața rusă și să „înceteze să mai fie sponsorii mașinii de război a Rusiei”.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri