25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Zelenski: „Nu sunt reprezentativ. Ucraina este reprezentativă și trebuie ajutată”

Publicat pePreședintele ucrainean Volodimir Zelenski, l-a îndemnat pe omologul american Joe Biden să transmită un mesaj puternic și „util” despre invazia rusă în discursul său de marți privind starea Uniunii, într-un interviu exclusiv pentru CNN și Reuters din buncărul de la Kiev în care se află.

În interviul de marți seară, Zelensky a spus că atâta timp cât atacurile Moscovei asupra orașelor ucrainene vor continua, puține progrese pot fi făcute în discuțiile dintre cele două națiuni.

„Trebuie să vorbim înainte de toate. Toată lumea trebuie să înceteze lupta și să se întoarcă la acel punct de unde a început acum cinci, șase zile”, a spus Zelensky. „Cred că există lucruri importante pe care le poți face… Dacă faci asta, înseamnă că ei sunt pregătiți pentru pace. Dacă nu sunt pregătiți, înseamnă că doar pierzi timpul.”

Întrebat dacă simte că Ucraina își pierde timpul discutând cu Rusia, el a spus: „Vom vedea”. Oficialii celor două țări s-au întâlnit pentru prima dată luni de la începutul invaziei Rusiei.

Zelenski a atras laude globale pentru răspunsul său la invazia rusă, după ce a refuzat ofertele de evacuare și, în schimb, a livrat mesaje frecvente ucrainenilor, în timp ce Kievul este sub atacul rusesc.

Întrebat de CNN despre transformarea sa din actor de benzi desenate în lider faimos în timpul războiului, Zelensky a răspuns: „Este foarte grav, nu este un film… Eu nu sunt reprezentativ, cred că Ucraina este reprezentativă. Ucraina este inima Europei, iar acum cred că Europa vede că Ucraina este ceva special pentru această lume”, a adăugat el. „De aceea, lumea nu poate pierde acest lucru special.”

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri