20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Zelenski, reacție la atrocitățile comise de ruși: „Summitul NATO de la București, aprilie 2008. O șansă ratată” / Mesaj pentru mamele soldaților ruși: „Uitați-vă la imagini și vedeți ce au făcut nemernicii pe care i-ați crescut!”

Publicat pePreședintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat la atrocitățile comise de trupele rusești în regiunea Kiev, descoperite acum, după retragerea acestora, amintind de declarația semnată de aliații NATO la summitul desfășurat la București, în 2008.

„București. Declarația summitului NATO. 3 aprilie, acum 14 ani. A fost o șansă să evităm toate acestea. Am avut o șansă să împiedicăm Rusia să invadeze.
Bucha, regiunea Kiev. Chiar acum. Rusia a invadat.

Sfătuiesc mamele soldaților ruși să vadă imaginile. Uitați-vă la nemernicii ăștia pe care i-ați crescut! Criminali, hoți!”, a scris Zelenski, pe Facebook, atașând imagini cu cadavrele civililor ucraineni lăsate în urmă de invadatorii ruși.

Oleksandr Markushin, primarul orașului Irpin, de curând eliberat de forțele ucrainene din mâinile soldaților ruși, a declarat că invadatorii au ucis femei și fete, apoi le-au călcat cu tancurile. În Bucha, localitate de asemenea eliberată de curând, toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au fost omorâți de ruși. Pe lângă ei, multe femei și mulți copii. Unele femei au fost violate, apoi ucise, iar rușii au încercat să le ardă trupurile. E un genocid, a susținut primarul Kievului, Vitali Kliciko.

„Regiunea Kiev. Infern de secol XXI. Cadavrele bărbaţilor şi femeilor care au fost ucişi cu mâinile legate. Cele mai rele crime ale nazismului s-au întors în Europa. A fost o faptă deliberată a Rusiei”, a transmis consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

Știre în curs de actualizareSursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri