30 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Zelenski: Situația din Borodianka este „mult mai oribilă” decât în ​​Bucha, unde au fost comise masacre în rândul civililor

Publicat peSituația din Borodianka, un oraș situat la nord-vest de Kiev, unde trupele ucrainenene au recâștigat recent controlul, este „mult mai oribilă” decât în ​​Bucha, unde au fost comise masacre în rândul civililor, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, joi seară.

„Sunt mai multe victime în acest mic oraș decât în ​​Bucha, tot la nord-vest de capitală. Fiecare crimă va fi rezolvată și fiecare călău va fi găsit”, a spus Zelenski într-un mesaj video citat de elpais.com

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat, joi, că 26 de cadavre au fost găsite sub ruinele a două clădiri distruse în oraşul Borodianka, din regiunea Kiev, care este percheziţionat în prezent de autorităţi după ce trupele ruse care îl ocupau s-au retras, relatează Reuters.

Irina Venediktova, procurorul general ucrainean, nu a spus dacă autorităţile au stabilit cauza morţii, dar a acuzat trupele ruse că au lansat atacuri aeriene asupra oraşului înainte să preia controlul.

”Situaţia cea mai gravă este în Borodianka din punct de vedere al distrugerilor şi din punct de vedere al incertitudinii cu privire la numărul victimelor. Doar populația civilă a fost vizată: nu există unități militare în această localitate”, a adăugat ea.

Procurorul a susținut că rușii au folosit acolo bombe cu dispersie și lansatoare de rachete multiple grele „care aduc moarte și distrugere”.

„Există dovezi ale crimelor de război comise de forțele ruse la fiecare pas”, a scris ea.

Ea i-a acuzat pe soldații ruși că au comis „ucideri, torturi și bătăi” asupra civililor, precum și violuri, subliniind că forțele de securitate strâng probe pentru instanțele locale și internaționale.

Descoperirile macabre se înmulțesc în mai multe orașe mici din această zonă devastată de lupte.

Ucraina și țările occidentale au acuzat armata rusă de „crime de război” după ce zeci de cadavre, se pare că ale unor civili adesea împușcați, au fost găsite pe străzile din Bucha. Armata rusă a pătruns pe 27 februarie – la trei zile după începerea invaziei Ucrainei – în Bucha și a rămas acolo timp de o lună. Rusia a dezminţit în repetate rânduri că a vizat civilii în Ucraina

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri