20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Zelenski, solicitare răspicată de ajutor pentru eliberarea primarului răpit de armata rusă: „Cererea noastră este clară”

Publicat peSambata, 12 Martie 2022, ora 15:29

497 citiri

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a cerut liderilor Franței și Germaniei să ajute la eliberarea lui Ivan Fedorov, primarul Melitopolului, care a fost că a fost răpit de forțele ruse, relatează AFP.

Zelenksi a avut un discurs în cadrul căruia a spus că 2.000 de ucraineni au manifestat sâmbătă, 12 martie, la Melitopol împotriva invaziei ruse și au cerut eliberarea primarului lor.

„Auzi, Moscova? Dacă 2.000 de oameni la Melitopol se revoltă împotriva ocupației, câți sunt la Moscova împotriva războiului?”, a întrebat Zelenski retoric.

El a adăugat: „În timpul nopții și astăzi vorbim cu partenerii noștri despre situația cu primarul nostru. Cererea noastră este clară: trebuie eliberat imediat… L-am sunat deja pe cancelarul (n.r. german) Olaf Scholz. Am vorbit cu președintele (n.r. francez) Emmanuel Macron… Voi vorbi cu toți oamenii care trebuie pentru a ne elibera poporul. Ne așteptăm ca liderii mondiali să ne arate cum pot influența situația”, a mai spus președintele ucrainean.

Cel mai probabil doleanțele lui Zelenski sunt discutate astăzi în convorbirea telefonică trilaterală Scholz-Macron-Putin.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri