5.4 C
București
vineri, 25 noiembrie 2022

Zelenski: Ucraina a depus o cerere de „aderare accelerată” la NATO

Publicat peVolodimir Zelenski a anunțat vineri că Ucraina a depus o cerere de „aderare accelerată” la NATO. Vestea vine la scurt timp după ce Vladimir Putin a semnat documentele de anexare a patru regiuni ucrainene.

„De facto, am parcurs deja drumul către NATO. Am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unul pe altul și ne protejăm. Aceasta este Alianța. De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă „de jure”. Într-o procedură care va fi în concordanță cu cu valorile pe care le avem privind protejarea întregii noastre comunități. Pe o bază accelerată. Facem pasul nostru decisiv prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a spus Zelenski.

Știre în curs de actualizare…

 

Vladimir Putin a semnat vineri documentele privind anexarea abuzivă a patru regiuni ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie), care reprezintă aproximativ 15% din teritoriul Ucrainei.

Volodimir Zelenski a avut, vineri, o reuniune de urgenţă cu oficiali de rang înalt din domeniul securităţii, politicii şi apărării, în care au luat „decizii foarte importante”. Oficialii de la Kiev nu au precizat însă ce s-a hotărât în această ședință.

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri