27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Ziua 12 de război. Ministerul ucrainean de Interne anunță că Rusia va asedia Kievul în următoarele zile/ Noi negocieri sunt așteptate luni/ Curtea de la Haga face primele audieri și stabilește dacă ia măsuri provizorii împotriva Rusiei

Publicat pe


A doisprezecea zi de la invazia masivă a Rusiei în Ucraina aduce o nouă săptămână de confruntări militare între trupele invadatoare și forțele defensive, dar și o nouă rundă de negocieri anunțată pentru luni. Tot luni sunt așteptate primele audieri ale Curții Internaționale de Justiție, unde se va stabili dacă este necesar ca instanța să dispună măsuri provizorii împotriva Rusiei, anchetată la Haga pentru crime de război. Această sintagmă a fost folosită în premieră și de SUA, duminică, prin vocea șefului diplomației americane, Antony Blinken. În paralel, specialiștii de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică sunt îngrijorați că centrala nucleară de la Zaporojie se află sub comanda rușilor.

Ora 06:10 Vadym Denysenko, consilier al ministrului de interne al Ucrainei: „Ocupanții ruși au adunat suficiente trupe lângă Kiev și vor încerca să pună mâna pe capitală în următoarele zile” (sursa: Kiev Independent).

Ora 05:45 Rusia avertizează țările vecine cu Ucraina, menționând România, că vor fi considerate implicate în conflict dacă vor permite folosirea aeroporturilor pentru avioanele militare ucrainene. Detalii, aici. 

Ora 05:30 Specialiști: Rapoartele despre controlul centralei nucleare Zaporizhzhia de către comandantul forțelor ruse sunt extrem de îngrijorătoare. Detalii, aici. 

Ora 05:00 Curtea Internațională de Justiție (CIJ) începe două zile de audieri cu privire plângerea Ucrainei cu privire la acțiunile militare ale Rusiei. Curtea Penală Internațională (CPI) investighează acuzații de crime de război comise de Rusia în Ucraina. Detalii, pe G4Media. Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri