13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Ziua 182 de război: Ucraina marchează Ziua Independenţei sub tensiune. Posibile atacuri brutale ale rușilor

Publicat pe


Ucraina a intrat în ziua 182 de război și marchează azi Ziua Independenţei sub tensiune, la şase luni de la începutul invaziei ruse.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski avertizează că sunt posibile provocări ale Rusiei şi atacuri brutale. Dar, spune el, trupele ucrainene vor răspunde oricărei manifestari a terorismului rus.

De alrfel, deja de la primele ore ale zilei rușii au bombardat mai multe orașe, precum Harkov, Zaporojie şi Dnipro.

Potrivit serviciilor secrete ucrainene, rușii plănuiesc ca azi să înceapă judecarea luptătorilor de la Azovstal cu un proces spectacol în clădirea Filarmonicii din orașul ocupat Mariupol. Pe scena Filarmonicii au fost instalate cuști de fier în care vor fi ținuți apărătorii ucraineni.

Situația pe front

  • Ucraina marchează azi Ziua Independenţei sub tensiune, la şase luni de la începutul invaziei ruse. Zelenski spune că sunt posibile provocări ale Rusiei şi atacuri brutale. ”Vom răspunde oricărei manifestari a terorismului rus”, a spus președintele ucrainean.
  • La primele ore ale zilei au fost auzite explozii în mai multe oraşe, precum Harkov, Zaporojie şi Dnipro, potrivit autorităţilor locale.
  • Ministerul Apărării al Ucrainei raportează vești bune de la Belgorod. Muniţia dintr-un depozit aflat în sudul Rusiei, în apropierea graniţei cu Ucraina, a explodat din cauza căldurii. ”În câteva luni vom afla dacă muniția rusă poate exploda și din cauza frigului”, a afirmat ministerul.
  • Armata ucraineană a anunțat că a distrus un depozit de muniții rusești în sudul Ucrainei. Comandamentul Operațional „Sud” a declarat că au fost uciși și 13 soldați ruși.

Nou ajutor pentru Ucraina

  • Statele Unite vor anunţa azi un nou ajutor militar de aproximativ 3 miliarde de dolari pentru Ucraina pentru a marca Ziua Independenţei sale dar şi şase luni de conflict, a declarat un responsabil american.
  • Canada alocă 3 milioane de dolari sectoarelor de apărare și de aplicare a legii din Ucraina, a anunțat premierul Justin Trudeau.
  • Și Germania va furniza Ucrainei asistenţă militară suplimentară în valoare de 500 de milioane de euro, a declarat cancelarul Olaf Scholz.

Sursa: spotmedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri