16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Ziua 537. Zelenski a mers pe front. Războiul cel mai probabil se prelungește. Bombardiere rusești aproape de spațiul NATO

Publicat pe


Ziua 537 de război a debutat cu un nou atac masiv al rușilor cu drone și rachete asupra oraşului-port Odesa. Trei persoane au fost rănite.

Mai multe incendii au izbucnit în urma căderii unor fragmente de rachete, iar ferestrele clădirilor au fost aruncate în aer de suflul exploziei.

Președintele Volodimir Zelenski a promis că teroriștii ruși vor fi distruși. El a subliniat că nu există o singură zi în care răul rusesc să nu primească riposta ucrianeană absolut corectă.

Între timp, armata ucraineană a recucerit trei kilometri pătraţi în apropiere de Bahmut, în estul Ucrainei, unul dintre principalele puncte ale contraofensivei.

Dar pentru armata ucraineană, un obstacol serios este reprezentat de câmpurile de mine amplasate de ruşi, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov. Potrivit acestuia, sunt până la cinci mine pe metru pătrat în unele părţi ale liniei frontului.

Iar Rusia este în curs de a-şi echipa noile submarine nucleare cu rachete hipersonice Zircon.

Situația pe front

  • Nou atac în Odesa – Cel puţin trei persoane au fost rănite în două valuri de atacuri ruseşti cu drone şi rachete care au avut loc în cursul nopţii asupra oraşului-port Odesa, au anunţat luni dimineaţă un oficial şi armata din regiunea ucraineană de la Marea Neagră. „Ca urmare a atacului inamic din Odesa, mai multe incendii au izbucnit în urma căderii unor fragmente de rachete”, a declarat guvernatorul Oleh Kiper pe Telegram. „Ferestrele clădirilor au fost aruncate în aer de suflul exploziei”, a precizat el. Comandamentul forţelor armate ucrainene din sud a declarat că forţele de apărare aeriană au distrus toate cele 15 drone şi opt rachete maritime de tip Kalibr pe care Rusia le-a lansat asupra portului.
  • Kievul recucerește la Bahmut – Armata ucraineană a recucerit trei kilometri pătraţi în apropiere de Bahmut, în estul Ucrainei, unul dintre principalele puncte ale contraofensivei ucrainene. ”În sectorul Bahmut, 3 km2 au fost eliberaţi săptămâna trecută. În total, 40 km2 au fost eliberaţi pe flancul de sud al sectorului Bahmut”, un orăşel cucerit în mai de Rusia, în urma unei bătălii feroce, anunţă la televiziune adjuncta ministrului ucrainean al Apărării Ganna Maliar.
  • Războiul se prelungeşte – Actuala campanie a Ucrainei de recucerire a teritoriilor ocupate de forţele ruseşti ar putea avea încă multe luni de desfăşurare. În condiţiile în care anul acesta nu se pot obţine câştiguri importante, planificatorii iau în considerare modul în care antrenamentele şi noile echipamente ar putea înclina balanţa pe câmpul de luptă în primăvară, scrie The Wall Street Journal (WSJ). Strategii militari şi factorii de decizie politică din Occident încep deja să se gândească la ofensiva de primăvară de anul viitor. Schimbarea reflectă o evaluare…Sursa: spotmedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri