27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

Ziua 538. Rușii atacă vestul și nordul Ucrainei, în apropiere de granița cu Polonia. Trei morți după un atac asupra unei fabrici

Publicat pe


Ziua 538 de război începe cu un atac masiv al rușilor asupra vestul și nordului Ucrainei, în apropiere de granița cu Polonia, soldat cu pagube materiale și cu mai mulți răniți.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a lansat în cursul nopţii 28 de rachete de croazieră de diferite tipuri, dintre care numai 16 au fost interceptate de apărarea aeriană. Purtătorul de cuvânt Iuri Ihnat a declarat pentru televiziunea ucraineană că rachetele care se apropiau îşi schimbau constant cursul pentru a îngreuna funcţionarea apărării aeriene.

Ruşii au lansat un atac aerian asupra regiunii Liov din vestul Ucrainei şi a regiunii Volîn din nord-vest, lovind mai multe clădiri, rănind oameni şi forţând evacuări, au declarat oficiali ucraineni. Producătorul suedez de rulmenţi SKF a anunţat că fabrica sa din Luţk a fost lovită de o rachetă, iar trei angajaţi au fost ucişi. De asemenea, la Dnipro, rușii au lovit sediul unei companii. Acolo a izbucnit un incendiu, iar o persoană a fost rănită.

Pe de altă parte, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin au făcut un schimb de scrisori prin care s-au angajat să îşi dezvolte legăturile în ceea ce Kim a numit o „relaţie strategică de lungă durată”, în timp ce grupul german din industria apărării Rheinmetall a primit o comandă în valoare de câteva zeci de milioane de euro pentru a furniza Ucrainei sistemul său de drone Luna, în acest an.

Situația pe front

  • Alarmele au sunat azi-noapte în toată Ucraina – Alerte de raid aerian au fost emise pentru întreaga țară timp de aproximativ două ore, pe parcursul nopţii. Forţele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a lansat în cursul nopţii 28 de rachete de croazieră de diferite tipuri, dintre care numai 16 au fost interceptate de apărarea aeriană. Purtătorul de cuvânt Iuri Ihnat a declarat pentru televiziunea ucraineană că rachetele care se apropiau îşi schimbau constant cursul pentru a îngreuna funcţionarea apărării aeriene.
  • Atacuri multiple în regiunea Liov – Multe rachete au fost doborâte, dar au existat şi lovituri în Liov, a anunţat primarul oraşului pe Telegram. Dimensiunea atacului şi amploarea totală a pagubelor din Liov nu au fost încă stabilite. Anterior, guvernatorul regiunii a declarat că „grupuri de rachete ruseşti” se îndreaptă spre regiune. Presa ucraineană a relatat că, potrivit informaţiilor preliminare, atacul de marţi a fost cel mai mare asalt aerian asupra regiunii Liov de la începutul războiului, în februarie 2022.
  • Atacurile aeriene de azi-noapte au vizat şi regiunea Volîn, aflată la granița cu Polonia. O unitate comercială din oraşul Luțk a fost lovită şi cel puţin două persoane au fost rănite, au transmis autorităţile locale pe Telegram.
  • De asemenea, cel puţin o persoană a fost rănită în urma atacului…Sursa: spotmedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri