1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Ziua Sfântului Patrick a fost sărbătorită de Ambasada Irlandei, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara/FOTO

Publicat pe


Timișoara a fost aleasă, ca urmare a bunelor relații dezvoltate cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, să găzduiască în premieră în afara Bucureștiului, Sărbătoarea de Sfântul Patrick, recepția oficială dedicată Zilei Naționale a Irlandei. La Centrul Regional de Afaceri au fost prezenți reprezentanți ai mediului de afaceri, ai unităților educaționale, ai autorităților și ai corpului diplomatic local.

Una dintre surprizele serii de 17 martie a fost cântarea imnului național al Irlandei, chiar de către ambasadorul acestei țări în România, Paul McGarry. A urmat imnul României și un spectacol cu melodii și dansuri irlandeze.
Reprezentanții instituției gazdă i-au dăruit oaspetelui și un mic cadou, un tort sub forma unei pălării de culoare verde.

„ Ziua Sfântului Patrick în Romania este o zi fascinantă pentru că este o țară de care nu suntem aproape, unde nu avem prea mulți irlandezi care să locuiască, dar cred că romanii au îmbrățișat-o și se bucură de ea” a spus celor prezenți Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în România.

Deși nu își punea speranțe în a organiza un asemenea eveniment la Timișoara, președintele Camerei de Comerț s-a declarat încântată de reușita momentului.

„Este pentru prima dată când Ziua Irlandei se ține într-un oraș în afara Bucureștiului. Aceasta are loc că urmare a vizitei domnului ambasador anul trecut, în mai, la Camera de Comerț Timiș, unde am avut o agendă de lucru și s-au concretizat evenimente importante, unul fiind acesta. Nu ne-am făcut prea mari speranțe că vom organiza la Timișoara evenimentul. Am pornit atunci, și am reușit acum cu ajutorul domnului ambasador”. a spus Florica Chiriță, președintele CCIAT.

 

 

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri