4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Zlotul polonez atinge un minim record în raport cu dolarul. Pentru 1 USD trebuie să plătiți mai mult de cinci zloți

Publicat pe


Zlotul polonez a atins un minim istoric în raport cu dolarul american, conform datelor publicate marți de portalul Businessinsider.com.pl. Pentru prima dată în istorie, trebuie să plătiți mai mult de cinci zloți pentru 1 USD. Cursul de schimb al euro este de doar 4,78 PLN.

Shuuterstock” width=”1000″ height=”667″ loading=”eager” class=”svelte-h45upf”/>

Bancnote poloneze. Foto> Shuuterstock

Potrivit analiștilor, slăbiciunea zlotului față de dolar este o consecință directă a căderii perechii euro-dolar din cauza legăturilor economice puternice dintre Polonia și zona euro. De mulți ani, euro a fost o monedă mai puternică decât dolarul american. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni situația s-a schimbat din cauza evenimentelor din Ucraina și a creșterii inflației. Criza energetică din Europa și creșterea mai scăzută a ratei dobânzii în zona euro au dus la slăbirea monedei europene față de dolar.

SUA nu are o creștere atât de puternică a prețurilor la energie, au mai puține probleme decât zona euro în ceea ce privește creșterea economică și politica monetară, astfel încât să poată ridica mai îndrăzneț dobânzile, luptând cu inflația, subliniază experții polonezi.Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri