14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Zona liberă de telefoane mobile: Finlanda introduce prima insulă turistică de dezintoxicare digitală din lume

Publicat pe


Vreți să vă dezintoxicați de digital? O insulă din Finlanda vrea să devină prima zonă turistică din lume fără telefoane mobile, scrie Euronews.

În fiecare vară, milioane de utilizatori de rețele de socializare își fotografiază și își împărtășesc vacanțele online

Dar dacă v-ați săturat să vă gândiți la vacanța perfectă de pe Instagram – sau doriți să vă deconectați de e-mailurile enervante de la serviciu în timp ce sunteți plecat de la birou – atunci Ulko-Tammio este destinația potrivită pentru dumneavoastră.

Situată în partea de est a Golfului Finlandei, mica insulă s-a declarat o zonă „fără telefoane”.

„Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Hamina, va fi o zonă fără telefoane în această vară”, spune Mats Selin, de la consiliul de turism Visit Kotka-Hamina.

„Dorim să îi îndemnăm pe turiști să își închidă dispozitivele inteligente și să se oprească și să se bucure cu adevărat de insule.”

Călătorii vor fi rugați să țină dispozitivele inteligente în buzunare și să se deconecteze de la rețelele de socializare. Insula are o rețea de telefonie mobilă funcțională.

Ce este de făcut în Ulko-Tammio?

Parte a parcului național din Golful de Est, Ulko-Tammio este nelocuită de oameni. Vizitatorii pot rămâne peste noapte în corturi sau cabane.

Noile reguli – care vor fi voluntare – vor oferi vizitatorilor șansa de a se „concentra asupra naturii”, spune Joel Heino, de la Parks and Wildlife Finland.

„Aceasta este o inițiativă excelentă care ar putea fi implementată și în alte destinații naturale și de agrement”.

Sunt multe de făcut odată ce ați pus telefonul deoparte.

Traseele de drumeție șerpuiesc în jurul țărmului stâncos, iar vizitatorii pot urca pe turnurile de observare a păsărilor pentru a vedea flora și fauna rară a insulei.

La Ulko-Tammio se poate ajunge cu o barcă privată sau cu ajutorul croazierelor pe mare organizate de MeriSet.

De asemenea, turiștii pot lua un taxi pe apă de la Varissaari – o fortăreață istorică a insulei. Puteți închiria taxiul de la Vaakku, un restaurant local.Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri