13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Acest controler transformă telefonul tău Android într-un Xbox portabil

Publicat pe


Se pare puțin probabil ca Microsoft să facă vreodată un Xbox portabil. Între eșecul Sony cu Vita, dominația Nintendo pe piață cu Switch și modelul de afaceri Microsoft agnostic de dispozitiv, nu este prea mare nevoie de un astfel de produs.

Totuși, asta nu înseamnă că nu există cerere pentru jocuri portabile Xbox. Microsoft a făcut eforturi puternice pentru jocurile în cloud cu Xbox Game Pass, precum și capacitatea de a transmite jocuri direct de pe propria consolă Xbox pe telefon. Și chiar dacă un număr surprinzător de jucători fac asta cu comenzile ecranului tactil – cunosc oameni care jură pe versiunea tactilă a Hadescrezi sau nu – nu este o configurație ideală pentru majoritatea jocurilor Xbox.

De aceea am fost interesat să încerc RIG MG-X, un controler mobil de la Nacon. Este un controler Xbox cu licență oficială, care funcționează cu aproape orice telefon Android, oferindu-i toate butoanele pe care le-ai găsi pe un pad standard Xbox One. Acest lucru ar trebui să-l facă potrivit pentru jocurile Game Pass din mers.

Controlerele mobile nu sunt o idee nouă și există deja opțiuni solide pentru Android, cum ar fi Razer Kishi, inclusiv o versiune specifică Xbox recent lansată. RIG MG-X, totuși, are un design atrăgător de simplu pentru o categorie de produse care poate fi puțin incomodă, ceea ce face o abordare mai elegantă atunci când este cuplat cu butoanele Xbox. Este frumos să nu trebuiască să te gândești la ce pictograme se mapează la ce comenzi; puteți folosi în mod natural aceleași butoane pe care le-ați avea într-o configurație convențională Xbox.

Controlerul are un spațiu în mijloc care se extinde pentru a se fixa în jurul telefonului, care se conectează prin Bluetooth. Nacon spune că ar trebui să funcționeze cu orice telefon care rulează Android 6 și mai sus, cu un ecran de până la 6,7 ​​inchi; L-am folosit în mare parte cu un Vivo X70 Pro Plus, care este un telefon gigant cu un ecran de 6,78 inchi și funcționează bine. (Totuși, nu funcționează deloc cu iPhone-uri.)

Acesta este un dispozitiv destul de voluminos și este mai larg decât un controler Xbox chiar înainte de a-l extinde pentru a introduce telefonul. Acesta nu este neapărat un lucru rău – se simte bine construit și nu aș avea nicio problemă să-l arunc într-o geantă atunci când călătoresc. Utilizarea Bluetooth în locul unui conector USB-C este un compromis cu care sunt în regulă, deoarece oferă un design mai compatibil și asigură că controlerul poate fi folosit cu telefonul într-o carcasă. Totuși, înseamnă că trebuie să împerechezi manual telefonul și să încărcați controlerul prin USB-C din când în când; Nacon citează aproximativ 20 de ore de viață a bateriei.

În general, comenzile RIG MG-X sunt mici, dar eficiente. Stick-urile analogice nu sunt la fel de mari ca un controler Xbox de dimensiune completă, dar sunt mai mari decât Joy-Con-urile unui Nintendo Switch și sunt mai satisfăcătoare la utilizare. Butoanele de față sunt, de asemenea, destul de mici, dar tactile și clic, în timp ce D-pad-ul este suficient de precis, în ciuda faptului că este puțin mai moale decât aș prefera. Am mâini mari și am descoperit că RIG MG-X are o ergonomie destul de bună de-a lungul timpului pentru majoritatea jocurilor.

Declanșatoarele RIG MG-X sunt cel mai mare defect al său.

Există totuși o excepție când vine vorba de declanșatoare. Din anumite motive, sunt neobișnuit de greu de apăsat pe tot parcursul, ceea ce este o mare problemă pentru jocuri precum cursele în care trebuie să le ții mult. Un joc ca Halo Infinit unde faci în mod regulat strângeri individuale pentru a trage cu arme este în regulă, dar mă întrebam de ce pierd atâtea curse în Forza Horizon 5 înainte de a-mi da seama că nu aveam piciorul apăsat suficient de ferm pe gaz. O poți face, dar este nevoie de mai multă forță decât orice alt controler pe care l-am folosit vreodată și nu este deloc confortabil pentru sesiuni de joc prelungite.

Este regretabil că acesta nu este un bun Forza Horizon 5 controler – poate ați auzit că este un joc destul de bun – dar funcționează bine pentru majoritatea celorlalte genuri. Îl poți folosi pentru jocuri non-Xbox, desigur, indiferent dacă sunt din Magazinul Play sau din altă parte – am jucat multe Fortnite cu el și obțineți chiar indicatori nativi pentru butoanele Xbox în meniuri.

RIG MG-X este un controler decent, cu un singur mare defect, așa că știi în ce te bagi dacă ești fan al jocurilor de curse. Se întâmplă să fiu unul, așa că a fost dezamăgitor pentru mine și, personal, aș opta pentru versiunea Xbox a Razer Kishi din acest motiv. Dar pentru multe alte jocuri Xbox, aceasta este o soluție solidă care te aduce mai aproape de o Xbox portabilă decât oricând înainte și, în afară de declanșatoare, prefer design-ul lui Kishi. Luna aceasta, Nacon a anunțat și MG-X Pro, care seamănă mult mai mult cu un controler Xbox standard – sperăm că declanșatoarele sunt mai bune.Sursa: newit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri