30 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Apple s-ar putea să vă permită să utilizați Face ID cu o mască în următoarea actualizare iOS

Publicat pe


Apple pare să testeze o funcție care vă va permite să utilizați Face ID pentru a debloca telefonul chiar și atunci când purtați o mască. Primul dezvoltator beta pentru iOS 15.4 are un ecran care vă întreabă dacă doriți să puteți utiliza Face ID în timp ce purtați o mască, cu prețul securității reduse, potrivit fotografiilor de la Brandon Butch pe Twitter și MacRumors. Din păcate, funcția va fi disponibilă numai dacă aveți un dispozitiv mai nou conform 9to5Mac.

Potrivit imaginilor de pe ecran, Apple spune că „iPhone-ul poate recunoaște caracteristicile unice din jurul zonei ochilor pentru a se autentifica”, dar avertizează că Face ID va fi mai precis dacă îl aveți setat să nu funcționeze cu o mască.

Totuși, nu toată lumea va putea profita de această caracteristică specială. În timp ce unul dintre colegii mei a confirmat că a funcționat pe iPhone-ul său 12, 9to5Mac raportează că funcționează doar pe liniile iPhone 12 și 13. De asemenea, nu au putut să-l folosească pe un iPad Pro 2018.

Pe măsură ce pandemia se prelungește, oamenii (și organizațiile precum MTA din New York) au cerut Apple să adauge o modalitate de a le permite oamenilor să deblocheze iPhone-urile în timp ce încă poartă măști. Apple a introdus diverse actualizări pentru a vă ajuta — iOS 13.5 ar detecta că porți o mască și îți va cere rapid parola în loc să încerce să-ți autentifice fața, iar 14.5 le-ar permite persoanelor cu Apple Watches să folosească Face ID în timp ce poartă o mască. (Se pare că se deblochează pentru oricine poartă o mască, atâta timp cât Apple Watch-ul tău este suficient de aproape de telefon.) Pentru persoanele fără Apple Watch, totuși, se pare că această funcționalitate poate fi în sfârșit la orizont, presupunând că se dovedește că fii suficient de sigur.

Apple nu a răspuns imediat The VergeSolicitarea lui de a comenta această funcție.

Actualizare, 27 ianuarie, 16:19 ET: S-au adăugat informații despre caracteristica care ar fi disponibilă numai pe iPhone 12 și 13.

Sursa: newit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri