16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Cum să curățați în profunzime tastatura

Publicat pe


Una dintre valorile pe care părinții mei mi le-au insuflat la o vârstă fragedă a fost să mă mândresc cu bunurile mele. „Nu poți avea lucruri frumoase până nu înveți să ai grijă de ele”, îmi spunea mama. Mesajul a rămas până la punctul în care sunt semi-obsedat de a menține lucrurile într-o formă perfectă pentru a prelungi durata de viață a acestora cât mai mult posibil.

Ca exemplu este tastatura mea. Folosesc o Das Keyboard 4 Pro exclusiv din 2014 fără incidente. Lăsând deoparte calitatea construcției, îi atribui longevitatea curățenilor regulate de întreținere. O dată la câteva luni sau cam asa ceva, voi face o curățare de rutină constând în trecerea marginii plate a unei cărți de vizită sau a unui curățător de țevi în stil artizanal între rândurile de chei pentru a ridica orice păr rătăcit înainte de a răsturna tabla cu susul în jos și de a bate. diavolul să iasă din ea pentru a scoate orice resturi slăbite.

Câteva explozii cu o cutie de aer comprimat vor face, de asemenea, șmecherul și chiar am auzit de oameni care folosesc un aspirator de magazin pentru a aspira particulele încăpățânate.

Întregul proces durează mai puțin de cinci minute și cu siguranță merită timpul și efortul, dar ocazional, veți dori să mergeți mai departe și să efectuați o curățare profundă și profundă. Pentru aceasta, veți avea nevoie de încă câteva instrumente și puțin mai mult timp, dar din nou, este o investiție utilă.

Important pentru o curățare corespunzătoare a tastaturii este un instrument de extragere a tastelor. Am luat un kit care a venit cu instrumentul și două perii de curățare pentru 6,99 USD de pe Amazon. De asemenea, este o idee bună să aveți la îndemână un produs de curățare de uz general (va funcționa și alcoolul izopropilic), precum și o cârpă de curățat din microfibră.

Cu computerul oprit și tastatura deconectată, este timpul să vă puneți la treabă. Utilizați extractorul de taste pentru a smulge cheile de pe placa dvs. Este plictisitor deoarece trebuie să mergi unul câte unul, dar este ușor de făcut. Pur și simplu glisați capetele cârligului de sârmă peste și sub fiecare cheie, apoi ridicați-le. Atâta timp cât folosiți forța blândă și nu încercați să grăbiți procesul, nu există prea mult risc de deteriorare. Clătiți și repetați până când toate cheile de dimensiune standard au fost îndepărtate.

Tastele mai mari, cum ar fi bara de spațiu și backspace, folosesc adesea o montură diferită, inclusiv o bară stabilizatoare. Acestea pot fi extrase, dar pentru că toate celelalte chei din jurul lor au fost deja îndepărtate, am ales să le las pe loc și pur și simplu să curăț în jurul lor.

Am găsit un amestec dezgustător de păr, firimituri de mâncare și alte resturi ascunse sub chei. Îmi pot doar imagina cât de mult mai rău ar fi fost dacă nu aș fi făcut curățări regulate de întreținere.

Am folosit periile care au venit cu setul de extragere a cheilor pentru a îndepărta cea mai mare parte a mizeriei, dar într-adevăr, orice perie ar trebui să facă treaba. O perie de detaliere automată sau o perie de machiaj nefolosită ar fi alternative excelente.

Cât timp petreci pe acest pas depinde cu adevărat de tine. Cei care doresc un aspect ca nou ar putea dori să scoată niște pensete pentru a îndepărta fiecare păr și fibre încorporate, dar am fost mai mult decât mulțumit cu o îmbunătățire de 95 la sută. În plus, mai trebuie să vă ocupați de cheile individuale.

Aici intervine agentul de curățare universal. Am întins din nou mâna către periile de extragere a cheilor pentru a pătrunde în colțurile de pe partea inferioară a fiecărei chei, apoi am șters bine suprafețele exterioare cu o microfibră înmuiată cu detergent înainte. uscare. A avea un ajutor sau doi va accelera foarte mult acest proces, deoarece am petrecut cu ușurință câteva ore doar pe acest pas.

Cu totul curățat, tot ce mai rămâne este să puneți fiecare tastă înapoi la loc, să curățați bine tastatura și să vă admirați lucrarea manuală.Sursa: newit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri